Meksikon jättikraatteri nielaisi kaksi koiraa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Meksikoon ilmestynyt mystinen jätti­kraatteri kasvaa – nielaisi kaksi koiraa

Koirat saatiin pelastettua.

Jättikraatterin syntysyy on vielä epäselvä.

13.6. 5:39

Meksikon maaseudulle toukokuussa ilmestynyt valtava kraatteri jatkaa kasvamistaan. Jättimäinen maan aukko, jonka reunoilta on pudotus veteen, on jo isompi kuin jalkapallokenttä, uutistoimisto AP kertoo.

Jättikraatterin kerrotaan alkaneen nielaista uumeniinsa paitsi taloa myös kahta koiraa.

Pueblan alueen hallinto kertoi torstaina, että epäonniset koirat onnistuttiin pelastamaan sen jälkeen, kun eläinrakkaat paikalliset vetosivat viranomaisiin niiden auttamiseksi. Koirat olivat olleet jumissa kraatterin reunalla jo neljä päivää. Reunalta on noin 15 metrin pudotus veteen.

Pelastustoimenpiteet teki vaaralliseksi reunojen löysä maaperä, joka voi romahtaa ja vyöryä herkästi veteen.

Vaarallisista olosuhteista huolimatta koiratehtävällä oli AP:n mukaan onnellinen loppu, kun Spay ja Spike -nimiset eläimet saatiin pelastettua muun muassa tikkaiden avulla. Koirat olivat olleet leikkimässä, kun ne olivat liki joutuneet maa-aukon nielaisemiksi.

Pelastusoperaatiosta jaettiin kuvia Twitterissä.

Mystisen aukon uskotaan olevan jo halkaisijaltaan 125 metriä ja syvyydeltään 45 metriä.

Kraatterin syntysyy ei ole vielä selvinnyt, mutta veden virtaukset antavat merkkejä mahdollisesta maanalaisesta joesta. Toisaalta alueella on epäilty, että kraatterin synty olisi seurausta liiallisesta vedenotosta maa-alueella. Alueen hallinnon mukaan molempia vaihtoehtoja tutkitaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?