Teneriffalla kadonnut 6-vuotias Olivia löytyi kuolleena meren pohjasta – pikkusiskon etsinnät jatkuvat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teneriffalla kadonnut 6-vuotias Olivia löytyi kuolleena meren pohjasta – pikku­siskon etsinnät jatkuvat

Teneriffalla tapahtunut katoamistapaus sai surullisen käänteen.

11.6. 8:16

Toinen Teneriffalla kadonneista pikkutytöistä on löytynyt kuolleena, espanjalaismediat uutisoivat. Tytöistä vanhempi, 6-vuotias Olivia, löytyi meren pohjaan upotetusta kassista, joka oli sidottu lasten isän veneeseen kuuluneeseen ankkuriin.

Tiedon on vahvistanut paikallismedialle Kanariansaarten korkein oikeus sekä paikallinen kansalliskaarti.

Ruumis löytyi torstai-iltana tuhannen metrin syvyydestä, vajaan viiden kilometrin päästä rannasta. Etsinnöissä löytyi toinenkin laukku, mutta se oli tyhjä. Olivian 1-vuotias sisko Anna on yhtä kateissa.

Lasten isää, 37-vuotiasta Tomás Gimenoa pidetään tapauksen pääepäiltynä. Myös hän on ollut koko ajan kadoksissa.

Espanjalaisten tyttöjen etsintä aloitettiin reilu kuusi viikkoa sitten. Edellinen käänne tutkinnassa tapahtui maanantaina, kun kaikuluotain löysi merenpohjasta lasten isälle kuuluneita esineitä.

Lue lisää: Uusi löytö meren­pohjasta Espanjassa – upottiko isä tyttärensä paineilma­pullon avulla?

Surullinen tapahtumasarja sai alkunsa, kun Gimeno haki tyttärensä ex-kumppaninsa luota ja katosi 27. huhtikuuta. Hän oli kertonut puhelimessa tyttöjen äidille, ettei tämä tule enää näkemään lapsia ja sanonut lähtevänsä ”jonnekin kauas”.

Isä vaikutti valmistelleen katoamista. Hän oli muun muassa siirtänyt suuria summia pankkitililtä toiselle ja käynyt hyvästelemässä omat vanhempansa.

Lue lisää: Teneriffalla kadonneiden pikku­tyttöjen isän kotoa on löydetty jotain ”häiritsevää” – teoria tyttöjen kohtalosta vaikuttaa vahvistuvan

Tapaus on herättänyt suurta huolta Espanjassa.

Isän nähtiin lähtevän veneellä merelle heti tyttöjen katoamista seuranneena päivänä. Miehellä oli mukanaan kuusi kassia, mutta tyttöjä ei näkynyt missään.

Gimenon vene löytyi lopulta hylättynä mereltä, jonka jälkeen etsinnät kohdennettiin pinnan alle.

Viime maanantaina meren pohjasta löydettiin Gimenolle kuulunut paineilmapullo ja lakana.

Pienten espanjalaistyttöjen katoamistapaus on saanut runsaasti huomiota kaikkialla maailmassa ja lasten äiti Beatriz Zimmermann on muun muassa perustanut Instagram-tilin lastensa löytymiseksi.

Asiasta uutsoivat muun muassa El Pais ja El Mundo.

Lue lisää: Teneriffalla kadonneiden lasten isä lähetti katoamis­päivänä tyttö­ystävälleen paketin, jonka sai avata vasta keski­yöllä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?