Huumeparoni El Chapon Emma-vaimo myönsi syyllisyytensä – naista odottaa elinkautinen tuomio - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kartellipomo El Chapon Emma-vaimo tunnusti huumerikokset – entistä missiä odottaa elinkautinen tuomio

31-vuotias Emma Coronel Aispuro vastasi torstaina syytteisiin Yhdysvalloissa liittovaltion tuomioistuimessa.

Emma Coronel Aispuro pidätettiin yllättäen helmikuussa Dullesin lentokentällä Yhdysvalloissa.

11.6. 5:18

Meksikolaisen huumeparonin Joaquin ”El Chapo” Guzmánin vaimo Emma Coronel Aispuro myönsi oikeuden edessä syyllisyytensä huumerikoksiin, rahanpesuun ja miehensä vankilapakoon, kertoo Guardian.

31-vuotias Coronel Aispuro vastasi torstaina syytteisiin Yhdysvalloissa liittovaltion tuomioistuimessa. Nainen pidätettiin helmikuussa Dullesin lentokentällä.

Lue lisää: El Chapon Emma-vaimon, 31, elämä on kuin saippuaooppera – missikilpailijasta huume­paronin puolisoksi ja lopulta syytteisiin

Coroneliä syytettiin huumeiden levittämisestä, rahanpesusta ja meksikolaisen Sinaloan huumekartellin avustamisesta. Lisäksi syytesopimuksen mukaisesti nainen tunnusti avustaneensa miehensä El Chapon vankilapaossa vuonna 2015.

Kartellipomon vaimoa odottaa elinkautinen vankeustuomio jo pelkästään huumerikosten perusteella. Rahanpesusta ja kartellin avustamisesta voi langeta 20 ja 10 vuoden tuomiot.

– Hän on erittäin tyytyväinen saadessaan ratkaisun asiassa. Hän ei odottanut tulevansa pidätetyksi sen jälkeen, kun hänen miehensä sai elinkautisen tuomion, kertoi Coronelin asianajaja Jeffrey Lichtman medialle.

Joaquin ”El Chapo” Guzmán pyöritti Meksikossa vaikutusvaltaista Sinaloan huumekartellia 25 vuoden ajan ja salakuljetti Yhdysvaltoihin kokaiinia sekä muita huumeita. Kartelli tunnettiin myös julmista ammattitappajistaan, jotka kidnappasivat, kiduttivat ja tappoivat tielle asettuneita henkilöitä.

Joaquin ”El Chapo” Guzmán otettiin kiinni vankilapakonsa jälkeen tammikuussa 2016.

Syyttäjän mukaan Coronel avusti merkittävällä tavalla Sinaloan kartellin tavoitteessa salakuljettaa Yhdysvaltoihin 450 000 kiloa kokaiinia, 90 000 kiloa heroiinia, 45 000 kiloa metamfetamiinia sekä noin 90 000 kiloa marihuanaa.

Amerikkalaismedialle antamissaan haastatteluissa Coronel on kertonut tavanneensa Guzmanin tansseissa, kun hän oli 17-vuotias missikilpailija ja Guzman 49-vuotias.

Guzman tuomittiin heinäkuussa 2019 elinkautiseen vankeusrangaistukseen ja sen päälle vielä 30 vuoden vankeuteen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?