Kuittailiko Jill Biden ”rakkaustakillaan” Melania Trumpille? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuittailiko Jill Biden ”rakkaustakillaan” Melania Trumpille?

Ensimmäiselle vierailulleen Eurooppaan Yhdysvaltain presidenttinä saapuneen Joe Bidenin vaimon asuvalinta nousi heti uutisotsikoihin.

Jill Biden lähetti viestin takillaan.

11.6. 0:10

Presidentti Joe Biden tapasi puolisonsa Jill Bidenin kanssa torstaina Britannian pääministerin Boris Johnsonin ja tämän vaimon Carrie Johnsonin. Kuvaajien huomiota kiinnitti historiallisen tapaamisen lisäksi Jill Bidenin asuvalinta.

Hän oli laittanut valkoisen, mustapilkullisen mekkonsa päälle tummansinisen puvuntakin, jonka selkämykseen oli helmiäisillä kirjailu sana ”Love” (Rakkaus).

Tohtori Biden selitti itse hieman myöhemmin, että hänen takkinsa viestin tarkoituksena oli ”tuoda rakkautta Amerikasta”.

Mediassa teksti kuitenkin liitettiin välittömästi Bidenia ensimmäisenä naisena edeltäneeseen Melania Trumpiin, joka entisenä ammattimallina viesti tuntemuksiaan mieluummin asuvalinnoillaan kuin puheilla.

Erityistä huomiota rouva Trumpin asu aiheutti kesäkuussa 2018 hänen palatessaan vierailultaan maahanmuuttajalasten pidätyskeskuksesta Yhdysvaltojen rajalta. Hänellä oli yllään takki, jonka selässä oli teksti: ”En todellakaan välitä. Välitätkö sinä?”

Melania Trumpin takin teksti kohautti 2018.

Trumpin lehdistöryhmä kiisti tuolloin väitteen siitä, että takissa olisi ollut piilotettu viesti. Trump paljasti kuitenkin myöhemmin ABC News -medialle, että takin sanoma oli viesti ”ihmisille ja vasemmistomedialle, jotka kritisoivat minua.”

Lue lisää: Melania Trumpin takin tyly teksti herätti hämmennystä rajavierailulla

Edeltäjästään poiketen rouva Biden kommentoi takkinsa viestiä suoraan toimittajille. Bidenin mukaan hän halusi tarjota hieman lohtua koronapandemiasta kärsivälle maailmalle.

– Tuomme mukanamme annoksen rakkautta Amerikasta. Tulimme osallistumaan maailmanlaajuiseen konferenssiin, jossa yritämme palauttaa maailmaan yhtenäisyyden. Mielestäni tarvitsemme sitä juuri nyt. Ihmiset kaipaavat ympäri maailman tunnetta yhtenäisyydestä sekä toivosta pandemiavuoden jälkeen.

Jill Biden ei kuitenkaan kommentoinut, liittyikö viesti myös Melania Trumpiin. Toimittajien tiedusteltua asiasta, viittasi tiedottaja Bidenin aiempaan sanomaan.

Lue lisää: Ensimmäiset kuvat! Jill Biden ja Carrie Johnson edustivat yhdessä avojaloin – astelivat rantahietikolla hameet hulmuten

Maaliskuussa Jill Bidenin lehdistösihteeri Michael LaRosa kertoi Women's Wear Daily -lehdelle, että Bidenin lehdistöryhmä ei aio kommentoida Bidenin vaatteita. Päätöksen uskotaan heijastavan periaatteita, joilla Biden määrittelee uudelleen ensimmäisen naisen sukupuolittuneen roolin.

Biden on nähty edustamassa asiallisissa jakkupuvuissa, bleisereissä ja mekoissa. Biden suosii tyköistuvia, tavallisia ja yksinkertaisia vaatteita. Huippumerkkejä hänen yllään on nähty vain harvoin.

Pukeutuminen viestii ennen kaikkea siitä, että hänen tavoitteensa ensimmäisenä naisena on keskittyä vaatekaapin sisällön sijaan erityisesti hänen työhönsä.

Lue lisää: Bidenit saapuvat ensimmäiselle vierailulleen Eurooppaan – Jill Bidenin poikkeuksellisessa edustustyylissä yksi selkeä ero Melania Trumpiin

Bidenin edustustyyli poikkeaakin huomattavasti edeltäjänsä Melania Trumpin tyylistä.

Nuoruudessa mallina työskennellyt Trump on antanut vain harvoja haastatteluja julkisuuteen.

– On ymmärrettävää, että rouva Trump oli kiinnostunut enemmän ulkonäöstään, koska se oli osa hänen ammatillista identiteettiään, viestintätieteen professori Nichola Gutgold kertoi Insider-lehdelle huhtikuussa.

Lue lisää: Tässä asussa Melania Trump jätti Suomen – katso mahtipontinen viimeinen kuva

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?