Eteläafrikkalais­naisen uskotaan synnyttäneen kerralla 10 lasta

Mikäli asia saa vahvistuksen, kyseessä on uusi maailmanennätys.

Eteläafrikkalaisen Gosiame Thamara Sitholen kerrotaan synnyttäneen kerralla 10 lasta.

9.6.2021 22:30

Eteläafrikkalaisen naisen kerrotaan synnyttäneen yhdellä kertaa kymmenen lasta. Asiasta on uutisoinut muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Mediatietojen mukaan 37-vuotias Gosiame Thamara Sithole oli synnyttänyt seitsemän poikaa ja kolme tyttöä.

– Olen onnellinen, olen tunteellinen. En pysty puhumaan paljon, aviomies Teboho Tsotetsi kuvaili tunnelmiaan synnytyksen jälkeen Pretoria News -medialle.

Yksi Etelä-Afrikan viranomainen oli vahvistanut BBC:lle, että lapsia tosiaan syntyi kerralla kymmenen. Toinen viranomainen kuitenkin sanoi, ettei voi vielä vahvistaa asiaa.

BBC:lle puhunut Sitholen lähisukulainen, joka halusi puhua nimettömänä, kertoi, että lapsista viisi syntyi alateitse ja viisi keisarinleikkauksella. Pariskunta on sanonut, että he eivät ole käyneet hedelmöityshoidoissa.

Independent kirjoittaa, että ennen synnytystä Sithole oli saanut ultraäänessä tiedon, jonka mukaan lapsia olisi syntymässä kahdeksan. Sithole oli ollut hyvin yllättynyt tiedosta, mutta yllätys oli ollut entistä suurempi, kun lapsia olikin syntynyt kymmenen, lehti kertoo.

– En uskonut sitä. Epäilin sitä. Olin varma siitä, että lapsia olisi enemmän kuin yksi, että odottaisin kaksosia tai kolmosia, mutta en sen enempää. Kun lääkäri kertoi minulle (että heitä on kahdeksan), minulla kesti tajuta se, Sithole kertoi aiemmin.

Hän on sanonut olleensa raskauden aikana huolissaan lasten terveydestä ja kärsineensä muun muassa kivusta jaloissa ja univaikeuksista. Ollessaan vain toisella kuulla raskaana hän oli joutunut ottamaan palkatonta vapaata töistä, mikä on ajanut perheen taloudelliseen ahdinkoon, Independent kertoo.

Tämän kokoluokan monisikiöraskaudet ovat äärimmäisen harvinaisia. Suomen Monikkoperheet ry:n tilastojen mukaan Suomessa syntyy vuosittain noin 600–700 perheeseen kaksoset ja noin 5–10 perheeseen kolmoset. Viitoset on syntyneet Suomessa viimeksi vuonna 1977.

Guinness World Records selvittelee parhaillaan, onko kyseessä uusi maailmanennätys. Tällä hetkellä virallista maailmanennätystä pitää hallussaan yhdysvaltalaisnainen, joka synnytti kerralla kahdeksan lasta vuonna 2009.

BBC kertoo, että viime kuussa 25-vuotias malilaisnainen synnytti yhdeksän lasta, jotka kaikki voivat hyvin. Näin ollen yhdysvaltalaisnaisen hallussa pitämä maailmanennätys on jo nyt uhan alla.

Sitholella on ennestään kuusivuotiaat kaksoset.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?