Valko-Venäjälle pakotetun lentokoneen matkustajat: Oppositioaktivisti Pratasevitsh panikoi reittimuutoksen vuoksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Valko-Venäjälle pakotetun lentokoneen matkustajat: Oppositioaktivisti Pratasevitsh panikoi reittimuutoksen vuoksi

Aktivisti oli kertonut muille matkustajille, että häntä odottaa kuolemantuomio.

Ateenasta Vilnaan matkalla ollut Ryanairin kone teki hätälaskun Minskiin Valko-Venäjälle. Hätälaskun yhteydessä otettiin kiinni oppositioaktivisti Roman Protasevitsh. Hätälaskua perusteltiin pommiuhalla, mutta koneesta ei löytynyt pommia.

24.5. 4:19

Valko-Venäjälle sunnuntaina hätälaskeutumaan pakotetun Ryanairin lennon matkustajat kertovat oppositioaktivisti Raman Pratasevitshin panikoineen tajuttuaan, että konetta oltiin kääntämässä.

Maanpaossa ollut Pratasevitsh otettiin myöhemmin kiinni Minskin lentokentällä.

Koneen lopullisessa määränpäässä Vilnassa uutistoimisto AFP:lle asiaa kommentoineen matkustajan mukaan Pratasevitsh oli alkanut panikoida ja kertoi hätälaskun tapahtuvan hänen vuoksensa. Aktivisti oli kääntynyt muiden matkustajien puoleen ja kertonut, että häntä odottaa kuolemantuomio.

Hätälaskua on perusteltu pommiuhalla, mutta koneesta ei löytynyt pommia. Valko-Venäjän opposition mukaan hätälaskun tarkoitus oli Pratasevitshin pidätys.

Juttua muokattu klo 10.40: Raman Pratasevitsin nimi korjattu valkovenäläiseen kirjoitusasuun

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?