Teneriffalla kadonneiden lasten isä lähetti katoamispäivänä tyttöystävälleen paketin, jonka sai avata vasta keskiyöllä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Teneriffalla kadonneiden lasten isä lähetti katoamis­päivänä tyttö­ystävälleen paketin, jonka sai avata vasta keski­yöllä

Espanjalaismedian mukaan vaikuttaa vahvasti siltä, että Tomas Gimeno oli suunnitellut katoamista jo pitkään.

Anna, Olivia ja Tomas Gimeno katosivat Teneriffalla 27. huhtikuuta.

22.5. 19:43

Teneriffalla 27. huhtikuuta kadonneiden Annan, 1, ja Olivian, 6, tapauksesta on tullut ilmi uusia outoja yksityiskohtia.

27. huhtikuuta Anna ja Olivia katosivat sen jälkeen, kun heidän isänsä Tomas Gimeno oli hakenut tytöt sovitusti ex-kumppaninsa luota ja päiväkodista. Gimeno oli kertonut saman päivän iltana tyttöjen äidille puhelimessa, ettei tämä tulisi enää näkemään lapsiaan. Hän oli sanonut lähtevänsä ”jonnekin kauas”, eikä Gimenon olinpaikasta ole tällä hetkellä tietoa.

Espanjalainen Antena 3 -televisiokanava kertoo nyt, että katoamispäivänään Gimeno oli lähettänyt nykyiselle tyttöystävälleen paketin. Paketissa oli mukana kortti, jossa kerrottiin, että paketin saa avata vasta keskiyöllä.

Tyttöystävä oli totellut kehotusta ja avannut paketin vasta, kun vuorokausi vaihtui. Sisältö oli yllättänyt hänet: paketista löytyi useita tuhansia euroja.

Espanjalaismedian mukaan vaikuttaa vahvasti siltä, että Gimeno oli suunnitellut katoamista jo pitkään. Katoamispäivänä hän oli myös lähettänyt jäähyväistekstiviestejä ystävilleen ja perheenjäsenilleen sekä käynyt lastensa Annan ja Olivian kanssa omien vanhempiensa luona jättämässä hyvästit.

Antena 3 kertoo, että katoamispäivänä Gimeno oli ilmoittanut vanhemmilleen siirtäneensä autonsa heidän nimiinsä, ja hän oli muutoinkin jakanut omaisuutensa lähipiirilleen.

Päivää ennen katoamista Gimeno oli siirtänyt 55 000 euroa omalta pankkitililtään toiselle omalle tililleen.

Poliisi on tutkinut tällä viikolla Gimenon kotitaloa ja sen ympäristöä hajukoirien kanssa.

Gimenon muutoin hoitamattomassa puutarhassa on siirretty maata yhdessä kohdassa, mikä on kiinnittänyt poliisin huomion. Espanjalainen La Razón -lehti kertoi muutama päivä sitten, että biologisten jäänteiden etsimiseen erikoistuneet koirat olivat merkinneet kolme kohtaa puutarhassa, ja näistä kohdista otettuja näytteitä tutkitaan laboratoriossa.

Mitään merkittävää ei etsinnöissä kuitenkaan ole löytynyt, joten teoria, jonka mukaan Gimeno olisi haudannut lapset puutarhaan, alkaa olla poissuljettu, La Razón kirjoittaa. Poliisi on kuitenkin epäillyt, että Gimeno olisi tappanut lapset kotona ja hävittänyt heidän ruumiinsa ennen omaa katoamistaan.

Jo aiemmin on kerrottu, että Gimenon kotoa on löydetty Annan ja Olivian verta.

Nyt poliisi tutkii entistä tarkemmin merellä paikkaa, josta Gimenon vene löytyi hylättynä katoamista seuraavana päivänä. Katoamisiltana Gimeno oli nähty satamassa kantamassa painavan näköisiä laukkuja autosta veneeseen, jonka hän oli sittemmin hylännyt noin 50 kilometrin päähän satamasta. Hylätyn veneen viereltä merestä löytyi lasten turvaistuin, jonka todettiin kuuluvan Annalle.

Merenpohjaa tutkitaan kaikuluotaimella, ja myös Gimenon venettä sekä satamaan hylkäämää autoa tutkitaan uudelleen. Samoin poliisi on ollut kiinnostunut Montserrat’n rannalta löytyneestä tyhjästä veneestä, jonka mahdollista kytköstä tapaukseen tutkitaan.

Poliisi on kertonut olevan mahdollista, että sekä Anna, Olivia että Tomas Gimeno ovat kuolleet, mutta mikään ei ole vielä varmaa. Gimenon on epäilty voineen siirtyä jonkin Kanariansaarten ohi kulkeneen laivan tai veneen kyytiin tai paenneen Etelä-Amerikkaan.

Lasten äiti Beatriz Zimmermann on etsinyt lapsia väsymättä. Hän kirjoitti eilen lasten löytämiseen tähtäävällä Instagram-tilillään Bring back Anna and Olivia kirjeen Gimenolle siltä varalta, että tämä sattuisi näkemään sen. Kirjeessä Zimmermann pyytää Gimenoa ajattelemaan sydämellään ja tulemaan takaisin.

– Ainoa tapa kertoa se sinulle on tämä, hän kirjoittaa.

Zimmermann kertoo tietävänsä, ettei Gimeno ikinä satuttaisi heidän lapsiaan ja pyytää tätä ymmärtämään sen, että lapset tarvitsevat myös äitiään.

– Älä ajattele minua äläkä itseäsi, vaan heitä. Älä jatka tätä kidutusta, me kaikki kärsimme. Tiedän, ettet halua, viestissä lukee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?