Voimakas sykloni runnoo Intiaa, ainakin 20 ihmistä kuollut – toista­sataa kateissa laivan upottua myrskyn keskellä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Voimakas sykloni runnoo Intiaa, ainakin 20 ihmistä kuollut – toista­sataa kateissa laivan upottua myrskyn keskellä

Paikallismedian mukaan kyseessä on kovin aluetta koetellut myrsky 30 vuoteen.

18.5. 5:40 | Päivitetty 18.5. 10:14

Intiassa ainakin 20 ihmisen tiedetään kuolleen voimakkaan Tauktae-syklonin takia. Lisäksi 127 ihmistä on kateissa tuuliajolle joutuneen laivan upottua hirmumyrskyn keskellä.

Onnettomuus sattui Intian länsirannikolla lähellä Mumbaita. Valtiollisen öljy-yhtiön operoima alus, jonka kyydissä oli 273 ihmistä, joutui tuuliajolle maanantaina, jolloin sykloni rantautui länsirannikolle.

Puolustusministeriön mukaan laivasta on pelastettu 146 ihmistä. Intian laivaston kaksi laivaa ja helikopteri ovat auttamassa pelastustöissä, joita vaikeuttaa äärimmäisen raju merenkäynti.

Myrskyä edelsi jo viikonloppuna rajuilma. Paikallismedian mukaan kyseessä on kovin aluetta koetellut myrsky 30 vuoteen. Tiistaiaamuun mennessä sykloni oli heikentynyt hieman.

Syklonin takia Intian länsirannikolle on iskeytynyt valtavia aaltoja, ja monin paikoin tiet ovat joutuneet veden valtaan. Myrskytuulet ovat repineet irti puita ja sähkötolppia.

Gujaratin osavaltiossa on evakuoitu arviolta 200 000 ihmistä syklonin tieltä. Evakuoitujen joukossa on koronaviruspotilaita alueen sairaaloista. Maharashtran osavaltiossa sijaitsevassa Mumbaissa viranomaiset kehottivat maanantaina asukkaita pysymään sisätiloissa ja sulkivat lentokentän. Myös Mumbaissa koronapotilaita siirrettiin turvaan myrskyn tieltä.

Sykloni sattuu harvinaisen huonoon aikaan, sillä Intia painii parhaillaan äärimmäisen vakavan koronavirustilanteen kanssa. Viranomaiset ovat pyrkineet varmistamaan, ettei koronapotilaita hoitavista sairaaloista ja happilaitoksista pääse katkeamaan sähköt.

Intiassa on viime aikoina todettu yli 300 000 uutta koronatartuntaa ja yli 4 000 virukseen liittyvää kuolemaa päivässä. Todellisten lukujen arvioidaan olevan vielä selvästi korkeammat. Tartuntamäärissä on viimeisen viikon aikana tapahtunut selvä käänne parempaan, mutta tilanne on edelleen vaikea.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?