Suora lähetys: Tältä näyttää Gazassa juuri nyt – väkivaltaisuudet eivät näytä laantumisen merkkejä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suora lähetys: Tältä näyttää Gazassa juuri nyt – väkivaltaisuudet eivät näytä laantumisen merkkejä

Toistaiseksi tuhoisin yksittäinen ilmaisku nähtiin sunnuntaina. Iskussa kuoli yli 40 henkilöä joista 10 oli lapsia. Samassa iskussa tuhoutui myös Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön klinikka.

17.5. 21:11

Väkivaltaisuudet Israelin ja Gazaa hallinnoivan palestiinalaisten Hamas-järjestön välillä ovat jatkuneet jo viikon, eivätkä näytä laantumisen merkkejä.

  • Yllä olevalta videolta voit katsoa suoraa videokuvaa Gazan taivaanrannasta maanantai-iltana.

Israelin ja palestiinalaisten konfliktin viimeisin eskaloituminen sai alkunsa Itä-Jerusalemissa syttyneistä levottomuuksista. Hamasin aloitettua rakettien ampumisen rajan yli Israel käynnisti sitä vastaan laajimman ilmaiskukampanjan vuosiin.

Israelin ilmaiskut ovat vieneet BBC:n mukaan maanantai-iltaan mennessä yli 200:n palestiinalaisen hengen Gazassa. Heistä ainakin 59 oli lapsia. Iskut ovat johtaneet myös noin 1 200:n ihmisen loukkaantumiseen. Israelissa kuolleita on 10.

Toistaiseksi tuhoisin yksittäinen ilmaisku nähtiin sunnuntaina. Iskussa kuoli yli 40 henkilöä joista 10 oli lapsia. Samassa iskussa tuhoutui myös Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön klinikka. Järjestön mukaan trauma- ja palovammapotilaita hoitavalla klinikalla kukaan ei haavoittunut.

Lauantaina Israel pommitti maan tasalle tornitalon, jossa oli muun muassa qatarilaisen televisiokanava al-Jazeeran sekä kansainvälisen uutistoimisto AP:n tiloja. Tiedotusvälineiden käyttämän tornitalon tuhoaminen on saanut laajaa kritiikkiä.

Toimittajat ilman rajoja -järjestö on pyytänyt Kansainvälistä rikostuomioistuinta (ICC) selvittämään, voidaanko Israelin iskua pitää sotarikoksena. Israelin mukaan toimistotalossa oli Gazaa hallitsevan äärijärjestö Hamasin tiedustelutoimisto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?