Levoton yö ruotsalaiskunnassa – lyhyessä ajassa 16 tulipaloa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Levoton yö ruotsalais­kunnassa – lyhyessä ajassa 16 tulipaloa

Tapaukset eivät ole tiettävästi aiheuttaneet henkilövahinkoja.

Poliisi kertoo pidättäneensä kolme nuorta miestä tapaukseen liittyen.

17.5.2021 4:23

Ruotsissa Eskilstunan kunnassa tapahtui myöhään sunnuntaina epäilty tuhopolttojen sarja, kertovat SVT ja Aftonbladet.

Puolentoista tunnin aikana ympäri kaupunkia sytytettiin peräti 16 paloa, mutta henkilövahingoilta tiettävästi vältyttiin. Poliisin mukaan paloissa tuhoutui useita autoja ja ainakin yksi asuntovaunu. Myös poliisiasemalla yritettiin sytyttää tulipalo.

SVT:n mukaan poliisi pitää todennäköisenä, että tapaukset liittyvät toisiinsa.

– Epäilemme, että isku oli koordinoitu, koska tulipaloja oli lyhyessä ajassa niin monta. Se ei voi olla sattumaa, arvioi Mikael Ehne Ruotsin poliisista SVT:lle.

Juuri ennen tapahtumien alkamista poliisi sai useita ilmoituksia aseistautuneesta miehestä, jota ei kuitenkaan koskaan löytynyt. Poliisin mukaan on mahdollista, että kyseessä oli harhautus, jolla poliisipartiot yritettiin saada pois keskustasta.

Paikallinen poliisi kertoi alun perin Aftonbladetille, että autoissaan olleita poliiseja kohti olisi heitetty polttopulloja, mutta tieto osoittautui myöhemmin virheelliseksi.

Poliisi kertoo pidättäneensä kolme nuorta miestä tapaukseen liittyen. Aftonbladetin mukaan poliisi kuitenkin uskoo, että teon toteuttamiseen on voitu tarvita enemmän kuin kolme ihmistä.

Poliisi pitää mahdollisena, että teot ovat kosto viime viikolla tapahtuneesta rikollisverkoston johtohahmon pidätyksestä.

Juttua muokattu 17.5. kello 13.52: Poliisin mukaan sen aiemmin kertoma tieto polttopullojen heittämisestä kohti poliiseja oli virheellinen. Myös palojen määrä tarkentui.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?