Israel tuhosi median käytössä olleen kerrostalon Gazassa – rakennuksen omistaja: Israelin tiedustelu varoitti noin tuntia ennen iskua

13-kerroksisessa talossa oli ainakin Al Jazeeran ja uutistoimisto AP:n käytössä olevia tiloja.

Israel on pommittanut Gazan alueella sijaitsevan 13-kerroksisen talon, jossa oli ainakin televisiokanava Al Jazeeran ja uutistoimisto AP:n toimitiloja.

15.5.2021 16:08 | Päivitetty 15.5.2021 17:06

Israel on pommittanut Gazan alueella sijaitsevan 13-kerroksisen talon, Jala Towerin, jossa oli ainakin televisiokanava Al Jazeeran ja uutistoimisto AP:n toimitiloja. Rakennuksessa on myös asuinhuoneistoja.

Uutistoimisto Reutersin mukaan talo oli ehditty evakuoida ennen iskua. Talo sortui ohjusiskun seurauksena maan tasalle.

Israelin armeijan tiedottaja kertoi vähän iskun jälkeen Reutersille, että armeija varoitti rakennuksen sisällä olevia henkilöitä etukäteen ja antoi heille ”runsaasti aikaa evakuointia varten”.

Jala Towerin omistaja Jawad Mehdi kertoo uutistoimisto AFP:lle, että Israelin tiedusteluviranomaiset varoittivat häntä iskusta noin tuntia ennen. Mehdi kertoo anoneensa lisäaikaa evakuointia varten tuloksetta.

Israel väittää, että rakennuksessa oli oleskellut myös Palestiinaa johtavan terroristijärjestö Hamasin johtohenkilöitä.

– Selvästikään tarkoituksena ei ole enää vain kylvää tuhoa ja kuolemaa, vaan myös hiljentää ne, jotka siitä raportoivat, Al Jazeeran Israelin toimituksen päällikkö sanoo AFP:lle.

Levottomuudet Gazan alueella Israelin Länsirannalla ovat jatkuneet maanantaista asti. Iskuissa on tämän hetkisen tiedon mukaan kuollut 139 palestiinalaista, joista 39 on lapsia ja 22 naisia. Loukkaantuneita on yli tuhat.

Lauantaiyönä Israel toteutti pommi-iskun gazalaiseen pakolaisleiriin, jossa kuoli ainakin 10 ihmistä. Heistä kahdeksan oli lapsia. Uhrit kuuluivat samaan perheeseen, josta ainoana eloon jäi raunioista löydetty 5 kuukauden ikäinen vauva.

Gazan aluetta hallitseva Hamas on puolestaan jatkanut rakettien ampumista Israelia kohti. Ashdodiin osunut raketti osui Times of Israelin mukaan polttoainevarastoon ja aiheutti valtavan tulipallon.

Israelilaisia on kuollut tähän mennessä yhdeksän, joiden joukossa on yksi lapsi ja yksi sotilas. Haavoittuneita on noin 560.

YK:n mukaan 10 000 gazalaista on paennut kodeistaan Israelin rajan lähistöltä, koska he pelkäävät Israelin ryhtyvän maahyökkäykseen.

Juttua täydennetty 15.5. kello 16.57 Israelin armeijan edustajan, rakennuksen omistajan ja Al Jazeeran päällikön kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?