Kolme israelilaista kuoli Hamasin rakettitulessa – video näyttää kerrostalon romahtamisen, joka oli syy äärijärjestön iskuun - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kolme israelilaista kuoli Hamasin rakettitulessa – video näyttää kerros­talon romahtamisen, joka oli syy ääri­järjestön iskuun

Poliisi kertoo raketteja osuneen ainakin kahdelle esikaupunkialueelle Tel Avivissa, israelilaislehti Haaretz uutisoi.

11.5. 21:16 | Päivitetty 11.5. 22:53

Israelin ja palestiinalaisten välisessä konfliktissa panokset kovenivat tiistaina päivällä, kun kaksi Gazan alueelta ammuttua rakettia surmasivat kaksi israelilaisnaista Ashkelonin kaupungissa. Pelastustyöntekijöiden mukaan naiset kuolivat kahdessa eri iskussa.

Samana iltana Israelin ilmaisku tuhosi kerrostalon Gazassa, mistä kostoiskuna Hamas laukaisi yli sata rakettia Tel Avivin kaupungin suuntaan. Rakettitulessa kuoli päivän kolmas israelilainen ja useita haavoittui.

Artikkelin yllä näkyvällä videolla näkyy, kuinka Gazassa pommitettu rakennus romahtaa.

Israelin mukaan sen Iron Dome -torjuntajärjestelmä on tuhonnut suurimman osan raketeista.

Palestiinalaislähteiden mukaan Israelin ilmaiskuissa Gazan alueelle on kuollut ainakin 28 ihmistä, joista kymmenen on lapsia. Lisäksi yli sadan ihmisen kerrotaan loukkaantuneen.

Väkivalta Gazassa on yltynyt samaa tahtia Itä-Jerusalemin jännitteiden kanssa. Israelin kaavailemat palestiinalaisten häädöt kaupungissa ovat sytyttäneet protestiliikkeen, joka on kiihtynyt väkivaltaiseksi poliisin ja palestiinalaisten yhteenotoiksi.

Tilanteen on jopa pelätty puhkeavan kolmanneksi intifadaksi eli palestiinalaisten kansannousuksi.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vastasi uutiseen kahden israelilaisen kuolemasta aiemmin päivällä varoittamalla, että Israel kiihdyttää hyökkäyksiä Gazaan.

– (Maanantaista) lähtien armeija on tehnyt satoja hyökkäyksiä Hamasia ja Islamilaista Jihadia vastaan Gazassa, ja me kasvatamme näiden hyökkäysten voimaa, Netanjahu sanoi videolausunnossa.

Alla olevalla videolla näkyy väitetysti Hamasin raketteja Tel Avivista.

Israelin armeija kertoi aiemmin tiistaina iskeneensä noin 130 eri kohteeseen Gazassa. Armeijan mukaan iskuissa kuoli 15 Hamas- ja Islamilainen Jihad -äärijärjestöihin kuuluvaa ihmistä.

Ulkomailla Yhdysvallat sekä Saksa ovat tuominneet Hamasin raketti-iskut ja vaatineet niiden lopettamista. Ranska kehotti Tel Aviviin kohdistuneiden raketti-iskujen edellä Israelin johtajia "suhteelliseen voimankäyttöön" vastatessaan rakettituleen.

Afrikan unionin johtaja Moussa Faki Mahamat puolestaan tuomitsi tiistaina Israelin ilmaiskut Gazaan ja voimatoimet Jerusalemissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?