Venäjän kouluampumisessa kuoli seitsemän lasta - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäjän kouluampumisessa kuoli seitsemän lasta

Ampuminen tapahtui maan keskiosassa Kazanissa. Yksi hyökkääjä on pidätetty.

11.5. 10:39 | Päivitetty 11.5. 13:57

Venäjällä seitsemän lasta kuoli kouluampumisessa Kazanin kaupungissa, Tatarstanin tasavallan johtaja Rustam Minnihanov sanoi tiedotustilaisuudessa Reutersin mukaan.

– Menetimme seitsemän lasta... neljä poikaa ja kolme tyttöä. Ja 16 ihmistä, 12 lasta ja neljä aikuista, ovat sairaalassa.

– Terroristi on pidätetty. Hän on 19-vuotias, joka oli rekisteröitynyt aseen omistajaksi.

On mahdollista, että uhriluku nousee. Aiemmin venäläismediassa puhuttiin 11:stä kuolleesta viranomaislähteisiin nojaten. Kazanin pormestari sanoi aiemmin, että kahdeksan ihmistä oli kuollut.

Lisäksi venäläismedia kertoi yhden uhrin olleen opettaja. Minnihanov ei kuitenkaan maininnut, että opettaja olisi kuollut hyökkäyksessä. Aiemmin kerrottiin myös, että vartija olisi kuollut, mutta tämän suhteen on vielä epäselvyyttä.

Joidenkin lähteiden mukaan ihmiset yrittivät paeta koulusta hyppäämällä ikkunoista. Telegram-kanava Jedu v Tatarstanissa kerrotaan, että kaksi kuolleista lapsista sai surmansa hypättyään ikkunasta. Tätä tietoa ei ole kuitenkaan vahvistettu.

Ambulansseja koulun edustalla.

Ampuminen tapahtui koulussa numero 175, joka kuuluu Venäjän sisäiseen Tatarstanin tasavaltaan. Koulussa oli tapahtumahetkellä Tassin mukaan 714 lasta ja noin 70 henkilökuntaan kuuluvaa.

Ammuskelu alkoi kello 9.20 paikallista aikaa.

Minnikhanvoin mukaan hyökkääjäksi epäilty 19-vuotias toimi yksin.

Aluksi uutisoitiin, että kaksi hyökkääjää olisi ampunut koulussa. Venäläismedian mukaan toinen hyökkääjä pidätetty ja toinen tapettu, kun poliisi teki rynnäkön rakennukseen. Myöhemmin sisäministeriö sanoi Jedu v Tatarstan -kanavan mukaan, että hyökkääjiä oli yksi eikä hänellä ollut apureita. Myös Tass korjasi sittemmin, että hyökkääjiä olikin vain yksi.

Kouluampuminen tapahtui Kazanissa koulussa numero 175.

RIA Novostin mukaan teini-ikäinen henkilö olisi pidätetty veritekoon liittyen. Pidätetyn kerrotaan olevan 19-vuotias mies, jolla on ollut aseenkantolupa.

Tassin mukaan miehen asuinrakennus on evakuoitu ja asuntoja tarkastetaan. Toisin kuin joillain Telegram-kanavilla kerrottiin, viranomaiset eivät ole vahvistaneet, että rakennuksessa olisi tapahtunut räjähdys.

Meduzan mukaan nuorukainen olisi uhannut joukkosurmalla ennen ampumisia.

Koululta otetuissa kuvissa ja videoissa näkyy loukkaantuneita ja kymmeniä ihmisiä koulun ulkopuolelta. Pelastustoimen ja poliisin ajoneuvoja on koulun läheisillä kaduilla.

Venäjän turvallisuuspoliisin joukot ovat myös saapuneet koululle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?