Gangesin varren asukkaat heräsivät aamulla ”apokalyptiseen näkyyn” Intiassa: Joen penkoilla ja rannoilla kymmeniä ruumiita - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Gangesin varren asukkaat heräsivät aamulla ”apokalyptiseen näkyyn” Intiassa: Joen penkoilla ja rannoilla kymmeniä ruumiita

Paikallisten asukkaiden mukaan kyse on kuolleista koronaviruspotilaista, joiden perheillä ei ole ollut varaa hautajaiskustannuksiin.

Koronavirukseen menehtyneiden ihmisten hautajaisten jälkiä ilmakuvassa Gangesin rannalla Uttar Pradeshin puolella.

10.5. 23:56

Intiassa menehtyneiden koronaviruspotilaiden polttohautaukset ovat jatkuneet hindujen pyhänä pitämän Ganges-joen rannoilla jo viikkoja yötä päivää. Roviolla tehdyn polttohautauksen jälkeen vainajan tuhkat on tapana ripotella Himalajalta Bengalinlahteen kulkevan virran vietäväksi.

Paikalliset tiedotusvälineet kuten The Times of India kertoivat maanantaina, kuinka Biharin osavaltiossa, Gangesin varrella sijaitsevassa Chausan kylässä herättiin aamulla ”apokalyptiseen” näkyyn. Joen penkoilla lojui ja rantavedessä kellui ainakin 30 turvonnutta ja osittain jo hajonnutta ruumista.

Joidenkin tietojen mukaan ruumiita olisi ollut jopa 100.

Lehden mukaan paikalliset viranomaiset ovat väittäneet ruumiiden olevan peräisin naapuriosavaltio Uttar Pradeshin puolelta. Paikallisten asukkaiden lehdelle kertoman mukaan Gangesin varren lähikylien asukkaat olisivat kuitenkin heittäneet vainajat jokeen.

Joidenkin paikallisten mukaan kyse on koronavirukseen kuolleista ihmisistä, joiden omaisilla ei ole ollut varaa kustantaa hautajaisrovioiden vaatimia kustannuksia kuten polttopuita.

Ilmiö ei sinänsä ole ennenkuulumaton, sillä jokeen päätyy myös normaalioloissa vain osittain poltettuja vainajia esimerkiksi silloin, kun köyhillä perheillä ei ole ollut varaa ostaa riittävästi polttopuita läheistensä rovioihin.

Myös BBC kertoo saaneensa paikalliselta viranomaiselta Ashok Kumarilta vahvistuksen joesta löytyneistä ruumiista. Kumar kertoi lisäksi BBC:lle, että vainajat olisivat ajelehtineet alueelle läheisen rajan takaa Uttar Pradeshista, mutta voisivat olla mahdollisesti koronaan kuolleita.

Uttar Pradesh on Intian väkirikkain osavaltio, ja siellä sijaitsee myös lukuisista polttohautauspaikoistaan tunnettu hindujen pyhä kaupunki Varanasi.

Kumarin mukaan nyt löydetyt vainajat tullaan joko hautaamaan tai polttamaan. Hän kertoi, että vainajien joukossa oli myös osittain palaneita ruumiita.

Intian koronavirustilanne on edelleen erittäin vaikea, vaikka sunnuntaina todettujen tartuntojen määrä jäi ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa alle 400 000:n. 1,3 miljardin asukkaan Intiassa on todettu tähän mennessä kaikkiaan lähes 23 miljoonaa koronatartuntaa sekä reilut 250 000 kuolemaa.

Lukujen on arvioitu jäävän rutkasti jälkeen todellisista luvuista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?