Saksa aikoo antaa AstraZenecan koronarokotetta kaikenikäisille aikuisille - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saksa aikoo antaa Astra­Zenecan korona­rokotetta kaiken­ikäisille aikuisille

Saksa peruu linjauksen, jonka mukaan AstraZenecan rokotetta voidaan antaa vain yli 60-vuotiaille.

Saksassa AstraZenecan rokotetta annetaan nyt kaikenikäisille aikuisille.

7.5. 0:24

Saksassa aiotaan sallia AstraZenecan koronavirusrokotteen käyttö kaikenikäisillä aikuisilla, terveysministeri Jens Spahn kertoi torstaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Maan 16 alueellista terveysministeriä ovat sopineet Spahnin kanssa, että edellinen määräys rajoittaa AstraZenecan rokotteen antaminen yli 60-vuotiaille perutaan. Spahnin mukaan ensimmäisen ja toisen rokoteannoksen väliä voidaan myös lyhentää.

Saksa oli monen muun Euroopan maan tavoin rajoittanut AstraZenecan käyttöä, kun epäilyt rokotteen ja harvinaisten verenhyytymisongelmien yhteydestä heräsivät. Euroopan lääkevirasto on sittemmin todennut, että verenhyytymisongelmat ja aivolaskimotukokset ovat rokotteen erittäin harvinainen haittavaikutus.

Koska näitä haittavaikutuksia on esiintynyt pääsääntöisesti nuoremmilla naisilla, monessa maassa rajattiin AstraZenecan käyttö yli 60-vuotiaisiin. Suomessa rajana on pidetty 65 ikävuotta.

Spahnin mukaan AstraZenecan antaminen kaikenikäisille aikuisille nopeuttaa rokotekampanjaa.

Lisäksi Saksa aikoo tähdätä siihen, että 12–18-vuotiaille tarjotaan rokotteita elokuun loppuun mennessä, jos Euroopan lääkevirasto ja Euroopan komissio hyväksyvät Pfizerin ja BioNTechin rokotteen käytön kyseisessä ikäryhmässä.

Toistaiseksi Saksan 83 miljoonasta asukkaasta 30,6 prosenttia on saanut ensimmäisen annoksen ja 8,6 prosenttia on saanut myös toisen annoksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?