Kuva ex-presidentin luona vierailleesta ”jättiläis-Bidenista” hämmentää somessa

Ex-presidentti Jimmy Carter julkaisi Twitterissä kuvan presidentti Joe Biden oli käytyä vierailulla.

Jill Biden (vas.), Jimmy Carter, Rosalynn Carter ja Joe Biden.

Kuvassa Jimmy Carter istuu vaimonsa Rosalynnin kanssa tuoleilla, joiden vieressä hymyilevät nykyinen presidenttipariskunta Joe ja Jill Biden.

Cartereiden kotona Plainsissa Georgiassa viime viikolla otettu yhteiskuva on herättänyt myös hämmennystä sosiaalisessa mediassa, sillä kuvan perusteella Bidenit ovat varsinaisia jättiläisiä Cartereihin verrattuna.

Vaikka Biden on hieman pidempi kuin Yhdysvaltain 39. presidentti Carter, niin kuvan vaikutelma pituuserosta selittyy kameran laajakuvalinssin aiheuttamasta vääristymästä.

Laajakuvassa sen reunoilla olevat asiat vaikuttavat isommilta kun vastaavasti keskellä olevat näyttävät olevan kauempana.

Lisäksi näköharhaa voimistaa se, että presidentti Carter nojaa tuolissaan taaksepäin, kun rouva Carterin viereen polvistunut Biden on osin tuolin edessä.

96-vuotias Jimmy Carter on vanhin elossa oleva ex-presidentti Yhdysvaltain historiassa. Entinen ensimmäinen nainen Rosalynn on 93-vuotias.

Kuvasta yritettiin leipoa myös ”maskiskandaalia”, kun kongressin republikaaniedustaja, salaliittoteorioita viljelevä Lauren Boebert tarttui siihen, etteivät kuvassa esiintyvät käyttäneet kasvomaskeja.

– Selittäkää meille, miksi koululasten on yhä pakko käyttää maskeja? kirjoitti Boebert tuomiten kuvan olevan ”demokraattien tekopyhyyttä”.

Boebertin twiitti keräsi heti runsaasti vastauksia, joissa hänelle muistutettiin Yhdysvaltain tartuntatautikeskuksen CDC:n ohjeistuksesta, jonka mukaan koronarokotukset saaneet ihmiset voivat tavata toisiaan sisätiloissa ilman maskeja. Bidenit ja Carterit ovat saaneet rokotukset.

Myös kaikille yli 16-vuotiaille amerikkalaisille tarjotaan jo nyt koronarokotusta. Yhdysvaltain lääkevirasto FDA ilmoittaa ensi viikolla Pfizerin koronarokotteen sallimisesta 12–15-vuotiaille lapsille.

Tiistaina Pfizer ilmoitti aikovansa syyskuussa hakea poikkeuslupaa rokotteen antamiseen myös 2–11-vuotiaille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?