Trump kommentoi Rudy Giulianin kotietsintää: ”Erittäin epäreilua” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump kommentoi Rudy Giulianin kotietsintää: ”Erittäin epäreilua”

Entinen presidentti Donald Trump tuomitsee henkilökohtaiseen asianajajaansa kohdistuneen kotietsinnän.

Rudy Giuliani on liittovaltion tutkinnan kohteena.

29.4. 19:58

Liittovaltion tutkijat tekivät keskiviikkona kotietsinnän Rudy Giulianin asuntoon New Yorkissa, Yhdysvalloissa. Giuliani tunnetaan New Yorkin entisenä pormestarina ja entisen presidentin Donald Trumpin henkilökohtaisena asianajajana.

New York Timesin mukaan kotietsintä liittyy tutkintaan, jossa selvitetään Giulianin toimia Ukrainassa. FBI takavarikoi etsinnän yhteydessä muun muassa tietokoneita ja matkapuhelemia.

Torstaina ex-presidentti Trump tuomitsi viranomaisten toimet ja totesi, ettei hänellä ole mitään tietoa siitä, miksi Giulianiin kohdistui kotietsintä. Trumpin mielestä FBI:n isku oli ”erittäin epäreilua”.

– Rudy Giuliani on suuri isänmaan ystävä. Hän rakastaa maatamme ja silti hänen asuntonsa tutkittiin, ihmetteli Trump Fox Business -ohjelmassa.

– Tämä on niin epäreilua ja kaksinaismoralistista, ettei vastaavaa ole koskaan nähty. En tiedä, mitä he oikein etsivät tai tekivät.

Liittovaltiotason tutkinnassa selvitetään, lobbasiko Giuliani laittomasti Trumpin hallintoa vuonna 2019 ukrainalaisten virkamiesten ja oligarkkien puolesta.

Samaan aikaan Giulianin epäillään saaneen ukrainalaisilta lokaa Trumpin poliittisista vastustajista kuten nykyisestä presidentistä Joe Bidenista.

Giuliania edustavan Bob Costellon mukaan takavarikoidut laitteet sisältävät asianajajan ja asiakkaiden välisiä tietoja.

Costello vahvisti, että etsinnät liittyivät väitteeseen, jonka mukaan Giuliani olisi toiminut vieraan vallan agenttina. Giuliani on kiistänyt syytökset.

Reutersin lähteiden mukaan Giuliani on ollut liittovaltion syyttäjäviranomaisten tutkinnassa jo liki 1,5 vuoden ajan.

Vieraan vallan agenttina toimimisen lisäksi häntä tutkitaan muun muassa rahanpesusta, petoksesta ja vaalirahoituslain rikkomisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?