Intiassa toista päivää ennätysmäärä tartuntoja, sairaaloista loppuu happi – osavaltiot estävät happirekkoja kulkemasta naapurialueille

Ennennäkemätön tartuntapiikki on ajanut monet suurkaupunkien sairaalat äärimmilleen ja happivarastot ovat laajalti vähissä.

24.4.2021 4:59

Intiassa on toista päivää peräjälkeen tehty ennätys päivittäisten tartuntojen määrässä. Asiasta kertoo Guardian.

Ennennäkemätön tartuntapiikki on ajanut monet suurkaupunkien sairaalat äärimmilleen. Pääkaupunki New Delhissä kuudesta sairaalasta happivarastojen kerrotaan loppuneen torstai-iltana.

Sairaaloiden työntekijät pyytävät apua epätoivoiseen tilanteeseen sosiaalisessa mediassa ja kylteillä sairaaloiden ulkopuolella. Sairaalayritys Fortis kertoi Twitterissä, että heidän sairaalassaan oli happea enää 45 minuutiksi.

Kilpailu lisähapesta on käynyt paikoin niin kovaksi, että joidenkin osavaltioiden epäillään estäneen happea kuljettavia rekkoja kulkemasta naapuriosavaltioihin.

Perjantaina maassa todettiin 332 730 uutta koronatartuntaa ja yhteensä maassa on todettu kaikkiaan 16 miljoonaa tartuntaa. Koronakuolemien määrä oli perjantaina 2 263, ja kaikkiaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut maassa reilut 186 000 ihmistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?