Viisi loukkaantui puukkomiehen iskettyä moskeijaan Albanian pääkaupungissa – ”Toivon, että tämä ei ole terroriteko” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Viisi loukkaantui puukkomiehen iskettyä moskeijaan Albanian pääkaupungissa – ”Toivon, että tämä ei ole terroriteko”

Poliisin mukaan sairaalaan vietyjen uhrien vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Poliisi vartioi keltaisin nauhoin eristettyä Dine Hoxha -moskeijaa sinne tehdyn puukkoiskun jälkeen maanantaina.­

20.4. 0:06

Viisi ihmistä loukkaantui moskeijaan tehdyssä puukkoiskussa Albanian pääkaupungissa Tiranassa maanantaina, kertoo Reuters. Poliisin mukaan teräaseella varustautunut 34-vuotias mies hyökkäsi kaupungin keskustassa sijaitsevaan Dine Hoxha -moskeijaan iltapäivärukouksen päätteeksi.

Kaikki hyökkäyksessä haavoittuneet toimitettiin poliisin mukaan sairaalaan. Heidän vammansa eivät kuitenkaan ole hengenvaarallisia.

Epäilty pidätettiin pian teon jälkeen. Paikallisessa mediassa miehen raportoitiin kärsineen mielenterveysongelmista sekä olleen jo valmiiksi poliisin etsintäkuuluttama maaliskuussa tapahtuneen puukotuksen vuoksi. Moskeijaan tehdyn iskun motiivi ei ole tiedossa.

– Toivon, että tämä ei ole terroriteko vaan epävakaan ihmisen teko, moskeijan imaami Ahmet Kalaja kertoi paikallisille tiedotusvälineille AFP:n mukaan.

Poliisin rikospaikkatutkija työskenteli moskeijalla maanantaina.­

Albanian mediassa on kerrottu, että epäilty olisi puukottanut ennen moskeijaan menoaan myös läheisen pizzerian tarjoilijaa. Tätä tietoa viranomaiset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet.

Kyseessä oli tiettävästi ensimmäinen uskonnollisen yhteisön tilaan tehty hyökkäys Albaniassa, jonka väestöstä yli puolet on muslimeja. Albaniaa on pidetty yleisesti ottaen uskonnollisesti suvaitsevaisena maana, jossa eri uskontokuntiin kuuluvat viettävät toistensa juhlapyhiä sekä menevät naimisiin toistensa kanssa.

Uskonnon harjoittaminen oli kiellettyä Albaniassa yli neljä vuosikymmentä kestäneen kommunistihallinnon aikana. Laajamittainen uskonnon harjoittaminen palasi Albaniaan vasta 1990-luvulla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?