Koronarajoitukset kyseen­alaistanut mies heitti oppositio­johtajan ulos pubistaan Britanniassa – ”Tuolla miehellä ei ole asiaa minun pubiini!” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronarajoitukset kyseen­alaistanut mies heitti oppositio­johtajan ulos pubistaan Britanniassa – ”Tuolla miehellä ei ole asiaa minun pubiini!”

Keir Starmer kertoi myöhemmin olevansa ”syvästi eri mieltä” bathilaisen pubinpitäjän koronapandemiaa ja rajoitustoimia koskevista näkemyksistä.

19.4. 23:04

Britannian työväenpuolueen johtaja Keir Starmer heitettiin maanantaina ulos Bathissa sijaitsevasta pubista, uutisoivat muun muassa Reuters ja BBC.

Ensi kuun paikallisvaaleihin liittyvällä kampanjamatkalla ollut Starmer oli sopinut etukäteen vierailun The Raven -nimiseen pubiin sen omistajiin kuuluvan Tim Perryn kanssa. Kun oppositiojohtaja käveli turvamiestensä kanssa paikalle, terassilla ollut pubin toinen omistaja Rod Humphris ryhtyikin yllättäen antamaan hänelle suorasanaista palautetta.

  • Välikohtaus on nähtävissä artikkelin yläosassa olevalla videolla.

– Sinä petit minut. Olen ollut työväenpuolueen äänestäjä koko ikäni. Sinä epäonnistuit olemaan oppositio, sinä et onnistunut kysymään, oliko koronasulku toimiva, Humphris lateli kävellessään Starmerin eteen tätä sormellaan osoittaen.

Keir Starmer (vas.) reagoi yllättävään tilanteeseen aluksi vaivautuneesti.­

Humphris oli tyytymätön tapaan, jolla työväenpuolue on vastannut hallituksen asettamiin koronarajoituksiin. Hänen mukaansa talous oli uhrattu ”koska vanhoja ihmisiä kuolee”.

– Ymmärrätkö, että tuhansia ihmisiä on kuollut, koska sinä epäonnistuit työssäsi ja oikeiden kysymysten kysymisessä, silmin nähden kiihtyneessä tilassa ollut Humphris jatkoi.

Hän kritisoi Starmeria myös siitä, että tämä oli sallinut hallituksen asettaa koululaisille maskipakon, vaikka hänen näkemyksensä mukaan maskien tehosta ei ollut ”mitään todisteita”.

Vaivautuneen oloinen Starmer sai ensin tuskin sanaa suustaan tilanteessa. Muiden hoputtaessa häntä siirtymään sisälle pubiin hän kuitenkin kertoi Humphrisille olevansa tämän kanssa eri mieltä.

– Laaja enemmistö ymmärtää, että koronasulku ja rajoitukset ovat tarpeellisia, hän sanoi.

Starmer muistutti ”etulinjassa” olevista työntekijöistä, jotka vaarantavat oman henkensä ja sanoi, ettei hän sen vuoksi kaivannut ”luennointia” Humphrisilta.

Kun oppositiojohtaja viimein astui pubin ovesta, Humphris ajautui käsikähmään tämän turvamiehen kanssa pyrkiessään estämään seurueen sisäänpääsyn.

– Tuolla miehellä ei ole asiaa minun pubiini! Ulos pubistani! Humphris huusi useaan otteeseen ottaessaan turvamiehen kanssa yhteen ovella.

Starmer kääntyi pois ovelta ojennettuaan videon perusteella vielä Humphrisille tämän pudottamat silmälasit.

– Kiitos! huusi Humphris vielä seurueen perään heidän kävellessään poispäin.

Starmer kääntyi kannoillaan Humphrisin vaatiessa häntä poistumaan huutaen.­

Starmer kertoi paikalla olleille toimittajille, ettei Humphris uskonut koronarajoituksiin ja sulkutoimiin. Hänen mukaansa vaikutti myös siltä, ettei pubinomistaja uskonut ylipäätään koko pandemian olemassaoloon.

– Tietenkin hänellä on oikeus näkemykseensä. Pelkäänpä, että olen syvästi eri mieltä ja uskon, että useimmat ihmiset kautta maan olisivat syvästi eri mieltä, oppositiojohtaja sanoi Reutersin mukaan.

BBC:n mukaan Humphris kertoi myöhemmin Starmerin astelleen hänen pubiinsa lupaa kysymättä.

– Olin kuullut työväenpuolueen tulevan pistäytymään. Kun hän tuli, kerroin vain hänelle, mitä ajattelin hänestä, Humphris sanoi.

Starmerin vierailulle kutsunut pubin toinen omistaja Tim Perry on sittemmin esittänyt anteeksipyyntönsä työväenpuolueelle.

– Olkaa hyvä ja huomioikaa tämä. The Ravenilla ei ollut tarkoitusta kaapata Keir Starmerin vierailua Bathissa. Rodin mielipide on hänen omansa, pubin Twitter-tilillä illemmalla julkaistussa viestissä luki.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?