Lääkärit: Navalnyi tarvitsee tehohoitoa – ”Hän voi kuolla hetkellä millä hyvänsä” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lääkärit: Navalnyi tarvitsee tehohoitoa – ”Hän voi kuolla hetkellä millä hyvänsä”

Lääkärit vaativat pääsyä Navalnyin luo.

Aleksei Navalnyi oikeudessa helmikuussa.­

17.4. 19:10

Venäjällä syömälakossa olevan oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kunto on heikentynyt nopeasti, häntä hoitavat lääkärit varoittivat lauantaina AFP:n mukaan. Lääkäreiden mukaan Navalnyin sydän on vaarassa pettää.

Navalnyin henkilökohtainen lääkäri Anastasia Vasiljeva ja kolme muuta lääkäriä vaativat vankilaviranomaisilta välitöntä pääsyä Navalnyin luo.

Vasiljevan mukaan Navalnyin kaliumarvot viittaavat munuaisten toimintahäiriöön ja vakavien sydämen rytmihäiriöiden riskiin.

Kardiologi Jaroslav Ashikhminin mukaan Navalnyi pitäisi siirtää tehohoitoon.

– Potilaamme voi kuolla hetkellä millä hyvänsä, Ashikhmin kirjoitti lauantaina Facebookissa AFP:n mukaan.

Navalnyi on kovasta kuristaan tunnetussa Pokrovin rangaistussiirtolassa, jossa kärsii kahden ja puolen vuoden vankeustuomiota.

Hän ryhtyi nälkälakkoon maaliskuun lopussa protestoidakseen sitä, ettei terveysongelmistaan huolimatta päässyt kunnon tutkimuksiin. Navalnyi on aiemmin valittanut muun muassa selkäkipuja ja tunnottomuutta jaloissaan sekä käsissään.

Asianajajansa mukaan Navalnyillä todettiin aiemmin kaksi välilevynpullistumaa. Pullistuma voi aiheuttaa säteilykipua alaraajoihin, ja jos pullistuman aiheuttama hermopuristus on riittävän suuri, se voi aiheuttaa jalan halvaantumisen.

Vankilaviranomaiset ilmoittivat aiemmin tällä viikolla harkitsevansa Navalnyin pakkosyöttämistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?