Kuuban Raul Castro luopuu kommunistipuolueen johtajuudesta – ensi kertaa yli 60 vuoteen maan johdossa ei ole Castroa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuuban Raul Castro luopuu kommunistipuolueen johtajuudesta – ensi kertaa yli 60 vuoteen maan johdossa ei ole Castroa

Raul Castron seuraaja on Kuuban nykyinen presidentti, nuorempaa sukupolvea edustava Miguel Diaz-Canel.

Raul Castro on johtanut Kuuban hallitsevaa puoluetta, kommunistista puoluetta vuodesta 2011.­

16.4. 21:39

Raul Castro, 89, vahvisti perjantaina luopuvansa pestistään Kuuban hallitsevan kommunistipuolueen pääsihteerinä, Reuters uutisoi.

Etukäteen oli jo ennakoitu, että Castro aikoisi siirtää kapulan puoluejohtajan presidentti Miguel Diaz-Canelille. Castro oli itse kertonut vuonna 2018 odottavansa, että presidentistä tulisi hänen seuraajansa myös puolueen pääsihteerinä, kun hän jäisi eläkkeelle vuonna 2021.

Kyse on kuitenkin historiallisesta hetkestä, sillä Castro ja hänen edesmennyt veljensä Fidel Castro ovat olleet Kuuban johdossa vuoden 1959 vallankumouksesta asti.

Fidel Castro toimi Kuuban kommunistisen puolueen pääsihteerinä vuosina 1965–2011. Hän toimi Kuuban presidenttinä vuosina 1976–2011. Ennen tätä hän ollut Kuuban pääministerinä.

Fidel Castro kuoli 90-vuotiaana vuonna 2016.

Raul Castro seurasi veljeään presidenttinä vuonna 2008. Hän nousi kommunistisen puolueen pääsihteeriksi veljensä jälkeen vuonna 2011.

Monet analyytikot uskovat kuitenkin, että kesäkuussa 90 vuotta täyttävä Castro pysyy saarivaltion vaikutusvaltaisimpana hahmona kuolemaansa asti, NBC News kertoo.

Miguel Diaz-Canel, 60, nousi presidentiksi Raul Castron kauden päätyttyä vuonna 2018. Hän oli sitä ennen toiminut muun muassa apulaispääministerinä ja opetusministerinä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?