Kadonneesta vaeltajasta jäi vinkiksi vain tuhruinen mysteeri­otos – sitten hätiin tuli satelliitti­kuvien harrastaja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kadonneesta vaeltajasta jäi vinkiksi vain tuhruinen mysteeri­otos – sitten hätiin tuli satelliitti­kuvien harrastaja

Vaeltaja löytyi tuurilla ja taidolla Etelä-Kalifornian vuoristosta.

Kalifornialainen vaeltaja on pelastettu San Gabrielin vuoristosta uskomattoman jäljitystyön jälkeen. Hän oli lähtenyt vaeltamaan Waterman-vuorelle tunnetun hiihtokeskuksen lähellä Etelä-Kaliforniassa.­

16.4. 21:05

Kalifornialainen vaeltaja on pelastettu San Gabrielin vuoristosta uskomattoman jäljitystyön jälkeen.

45-vuotias Rene Compean oli lähtenyt vaeltamaan Waterman-vuorelle tunnetun hiihtokeskuksen lähellä Etelä-Kaliforniassa, kun hän joutui eksyksiin ja puhelimen akku alkoi hyytyä.

Hän ehti napata kuvan, jonka lähetti ystävälleen varustettuna viestillä, että uskoi joutuneensa pulaan.

Ystävä teki katoamisilmoituksen maanantaina iltakuudelta, kun Compeaniin ei enää saatu yhteyttä. Poliisi löysi hänen autonsa vaellusreitin alkupäästä.

Los Angelesin piirikunnan sheriffintoimisto julkaisee Twitter- ja Facebook-tileillään jatkuvasti päivityksiä kadonneista henkilöistä. Nyt yleisölle oli tarjota oheinen Compeanin viimeinen kuva omista jaloistaan ja maastonmuodoista alapuolellaan.

Kuvasta saattoi päätellä sen, että Compean oli alueella, jossa oli ollut maastopaloja, koska hänen säärensä olivat likaisen mustat. Juuri muuta kuvasta ei selvinnyt, sillä siihen ei ollut tallentunut paikannustietoja.

Onneksi kuvan sattui huomaamaan myös maastopaloja kartoittava ja satelliittikuvia harrastuksekseen tutkiva Benjamin Kuo.

– Minulla on hyvin erikoinen harrastus, eli tykkään katsella valokuvia ja päätellä, missä ne on otettu, hän kertoi NBC Los Angelesin haastattelussa.

Kuvan maastonmuotoja karttoihin ja satelliittikuviin vertailemalla Kuo onnistuikin arvaamaan, missä Compean saattaisi olla. Poliisi lähetti seuraavana päivänä etsintäpartion matkaan helikopterilla, vaikka alueella oli sumuista – ja Compean löytyi kuin löytyikin kyseisestä paikasta.

– En tiedä olisinko selvinnyt siellä toista päivää. Oli niin kylmä, Compean sanoi Kuon kanssa järjestetyn etätapaamisen aikana.

Hän oli löydettäessä vielä hyvässä kunnossa eikä tarvinnut sairaalahoitoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?