39-metrinen nosturialus kaatui kovassa merenkäynnissä Meksikonlahdella – yksi kuoli, 12 yhä kateissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

39-metrinen nosturialus kaatui kovassa merenkäynnissä Meksikonlahdella – yksi kuoli, 12 yhä kateissa

Kaatuneessa aluksessa oli 19-henkinen miehistö, joista yksi löydettiin kuolleena, kuusi pelastettiin ja 12 on edelleen kateissa.

Nosturialus kaatui Meksikonlahdella Louisianan osavaltion edustalla.­

15.4. 2:10

Yksi ihminen kuoli ja 12 on yhä kateissa, kun 39-metrinen nosturialus kaatui tiistaina kovassa merenkäynnissä Meksikonlahdella Yhdysvaltain Louisianan edustalla. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Seacor Marine -yhtiölle kuuluva alus kaatui tiistaina iltapäivällä paikallista aikaa kymmenisen kilometriä Louisianan rannikolta etelään. Aluksessa oli 19-henkinen miehistö, joista yksi löydettiin kuolleena, kuusi pelastettiin ja 12 on edelleen kateissa.

Rannikkovartioston tiedottaja oli torstaina optimistinen etsintöjen suhteen ja painotti etsijöiden tekevän kaikkensa miehistön löytämiseksi. Rannikkovartioston lisäksi miehistöä etsitään vapaaehtoisten siviilien, meripelastusjoukkojen ja lentokoneen avulla.

Yhdysvaltain kansallisen sääpalvelu NWS:n mukaan alueella tuulennopeus oli turmahetkellä noin 30-35 metriä ja yksittäiset puuskat saattoivat nousta 40 metriin sekunnissa.

Nosturialukset ovat avoinkantisia aluksia, joita käytetään muun muassa öljynporauksen sekä tutkimusmatkojen avustamisessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?