Koronaviruksesta salaliittoteorioita levitellyt norjalaismies sairastui koronaan ja kuoli - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Koronaviruksesta salaliitto­teorioita levitellyt norjalais­mies sairastui koronaan ja kuoli

60-vuotias Hans Kristian Gaarder oli järjestänyt maaliskuun lopulla kotonaan tilaisuuden, joka on sittemmin poikinut useita koronatartuntoja.

Norjassa tunnettu koronavirusdenialisti on kuollut.

13.4. 13:42

Tunnettu norjalainen salaliitoteoreetikko ja koronavirusdenialisti Hans Kristian Gaarder, 60, on kuollut. Ruumiinavauksessa hänellä todettiin koronavirustartunta.

Asiasta ovat uutisoineet muun muassa norjalaislehdet NRK ja VG.

VG:n mukaan Gaarder kuoli 6. huhtikuuta kotonaan. Hänen kuolinsyytutkimuksensa varmistuu parin kuukauden sisällä.

Hän oli järjestänyt maaliskuun lopulla omistamallaan maatilalla vastoin rajoituksia tilaisuuden, joka on sittemmin poikinut ainakin 12 koronatartuntaa. Sunnuntaina Granin kunta, jossa Gaarder asui, tiedotti, että Gaarderin tilaisuuteen osallistunut 70-vuotias nainen on myös kuollut saatuaan koronatartunnan. Naisen läheisten mukaan myös hän oli skeptinen koronviruksen suhteen.

Granin kunnan ylilääkäri Are Løken kertoi NRK:lle tartuntatautiviranomaisten kamppailevan sen kanssa, että tilaisuuteen osallistuneet eivät ole erityisen halukkaita yhteistyöhön viranomaisten kanssa.

Hans Kristian Gaarder on kirjoittanut sosiaalisen median tileillään paljon koronan vakavuutta kyseenalaistavia kirjoituksia ja muita salaliittoteorioita. Hän on muun muassa kuvaillut koronan olevan ”vain flunssa”. Gaarderin tukijat eivät NRK:n mukaan usko, että mies olisi kuollut koronatautiin.

Suomessa asiasta uutisoi ensin Iltalehti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?