Poliisipäällikkö: 20-vuotiaan miehen Minneapolisissa ampunut poliisi sekoitti pistoolin ja etälamauttimen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisipäällikkö: 20-vuotiaan miehen Minneapolisissa ampunut poliisi sekoitti pistoolin ja etälamauttimen

Poliisipäällikön mukaan hänen alaisensa sekoitti käsiaseensa etälamauttimeen eikä poliisin ollut tarkoitus ampua 20-vuotiasta miestä.

Poliisi eristi paikan, jossa Daunte Wright kolaroi autonsa ampumisen jälkeen. Wright kuoli paikan päällä.­

12.4. 21:47 | Päivitetty 12.4. 22:45

Yhdysvaltojen Minnesotassa poliisi on kertonut lisää tapahtumista, jotka johtivat mustan miehen ampumiseen sunnuntaina Minneapolisin esikaupunkialueella. Paikallisen poliisipäällikön mukaan kyse oli vahinkolaukauksesta ja paikalla ollut poliisi oli sekoittanut käsiaseensa etälamauttimeen.

– Poliisi veti käsiaseensa etälamauttimen sijaan, Brooklyn Centerin poliisipäällikkö Tim Gannon sanoi tiedotustilaisuudessa AFP:n mukaan.

– Kyse oli vahinkolaukauksesta, joka johti herra (Daunte) Wrightin traagiseen kuolemaan.

Minneapolisissa puhkesi mielenosoituksia sen jälkeen, kun Wright oli saanut surmansa sunnuntaina.

Poliisi tiedotti sunnuntaina, että Wright oli pysäytetty liikenteessä liikennerikkomuksen takia. Pysäyttämisen yhteydessä havaittiin, että Wrightista oli annettu pidätysmääräys.

Kun poliisi yritti pidättää Wrightin, tämä meni takaisin autoonsa, jolloin poliisi ampui häntä. Wright ajoi tämän jälkeen muutaman korttelin matkan ennen kuin törmäsi toiseen autoon. Hän kuoli paikan päällä.

Gannon näytti toimittajille poliisin kehokameravideon, jossa näkyy, kuinka poliisit pysäyttävät Wrightin. Videolla näkyy jonkinlainen kärhämä Wrightin ja poliisien välillä, kun Wright pyrkii takaisin autoon.

Samaan aikaan naispoliisi huutaa ”etälamautin, etälamautin.”

– Ei helvetti, minä ammuin häntä, poliisi huutaa samalla, kun Wright kaasuttaa pois paikalta.

Wrightin kuolema aiheutti mellakoita Minneapolisin alueella, jossa on parhaillaan käynnissä oikeudenkäynti liittyen George Floydin kuoleman. Syytettynä on polveaan Floydin niskalla pitänyt poliisi, joka sai tapahtuman johdosta potkut työstään.

Minnesotan kuvernööri julisti ulkonaliikkumiskiellon kello 19 alkaen maanantaina paikallista aikaa Minneapolisin ja Saint Paulin alueelle. Ulkonaliikkumiskielto päättyy kello 6 tiistaiaamuna paikallisaikaa.

Jo aiemmin St. Paulin ja Minneapolisin pormestarit olivat julistaneet poikkeustilan kaupunkeihinsa ja julistaneet ulkonaliikkumiskiellon.

Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla ulkonaliikkumiskiellosta kello 22.39.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?