Poliisi ampui 20-vuotiaan miehen Minneapolisin esi­kaupunki­alueella – mielen­osoitukset roihahtivat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Poliisi ampui 20-vuotiaan miehen Minneapolisin esi­kaupunki­alueella – mielen­osoitukset roihahtivat

Mies kuoli tapahtumapaikalle.

Mielenosoittajat kiipesivät poliisiauton päälle Brooklyn Centerissä Minnesotassa.­

12.4. 10:17 | Päivitetty 12.4. 13:28

Poliisi ampui mustan miehen sunnuntaina Yhdysvalloissa Minnesotan osavaltiossa Minneapolisin lähellä, mikä on aiheuttanut mielenosoituksia ja mellakoita alueella.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että poliisi oli pysäyttänyt 20-vuotiaan Daunte Wrightin liikenteessä liikennerikkomuksen takia noin kahden aikaan iltapäivällä. Pysäytys tapahtui vain noin 16 kilometrin päässä paikasta, jossa poliisin syytetään tappaneen mustan yhdysvaltalaismiehen George Floydin viime toukokuussa.

Poliisin tiedotteen mukaan pysäyttämisen yhteydessä huomattiin, että Wrightilla oli pidätysmääräys. Kun poliisi yritti pidättää miehen, hän astui takaisin sisälle autoonsa, jolloin poliisi ampui häntä. Tämän jälkeen Wright ajoi muutaman korttelin matkan kunnes törmäsi toiseen autoon.

Hän kuoli tapahtumapaikalle. Autossa oli myös Wrightin tyttöystävä, joka vietiin kolarin takia sairaalaan.

Tapahtuneesta on CNN:n mukaan olemassa kehokameravideo, mutta sitä ei ole vielä julkaistu. Washington Post kertoo, ettei poliisi ole vielä kertonut, oliko Wright aseistettu vai ei.

Osavaltion rikostutkintaviranomainen on vahvistanut uutistoimisto AFP:lle tutkivansa poliisiin liittyvää ampumistapausta Brooklyn Centerissä.

Poliisi ruiskutti kyynelkaasua mielenosoittajien päälle Minneapolisissa sunnuntaina.­

Ihmiset ovat osoittaneet mieltään Minneapolisissa jo useita päiviä, sillä kaupungissa on parhaillaan käynnissä George Floydin taposta epäillyn ex-poliisin Derek Chauvinin oikeudenkäynti.

Sunnuntai-iltana protestit kuitenkin roihahtivat entistä suuremmiksi. Reutersin ja AFP:n mukaan satoja ihmisiä kerääntyi paikalliselle poliisiasemalle, jossa poliisi yritti hajottaa väkijoukon kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla. Mielenosoittajat olivat huutaneet muun muassa ”Black Lives Matter” -iskulausetta.

”Älä ammu”, protestoijat huusivat polvistuessaan poliisin eteen poliisiasemalla.­

Mellakkavarusteisiin pukeutuneet poliisit suojasivat Brooklyn Centerin poliisiasemaa.­

Keskiyöllä paikallista aikaa myös kansalliskaarti oli ennättänyt paikalle rauhoittamaan tilannetta.

Brooklyn Centerin pormestari Mike Elliott kuvaili tapahtunutta ”traagiseksi”, mutta pyysi sekä protestoijia että poliisia pysymään rauhallisina.

Brooklyn Centeriin määrättiin tapahtumien seurauksena ulkonaliikkumiskielto.

Juttua muokattu kello 13.23: Tarkennettu, että ex-poliisia syytetään Floydin taposta. Oikeus ei ole vielä antanut tapahtuneesta tuomiota.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?