Prinsessa Latifan tila on edelleen kysymysmerkki – YK: ”Emme ole saaneet pitäviä todisteita siitä, että prinsessa on elossa”

YK on vaatinut Yhdistyneiltä arabiemiirikunnilta helmikuun puolivälistä lähtien todisteita prinsessan hyvinvoinnista.

Dubain prinsessa Latifa al-Maktoumista ei ole saatu toistaiseksi elonmerkkejä.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu on erittäin huolissaan Dubain prinsessa Latifa al-Maktoumista, kun prinsessan tilasta ei ole saatu vieläkään todisteita. Asiasta uutisoi CNN.

– Emme ole saaneet pitäviä todisteita siitä, että prinsessa on elossa. Se on meidän ensimmäinen huolenaiheemme. Olemme yrittäneet sopia tapaamisista maan viranomaisten kanssa asian tiimoilta, mutta tarkkaa päivämäärää ei ole sovittu, totesi ihmisoikeusvaltuutetun tiedottaja Marta Hurtado tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Hurtadon mukaan YK:n edustajien toiveissa on tavata Latifa ja keskustella tämän kanssa kasvotusten hänen tilanteestaan. Tavoitteena on myös nostaa esille Latifan siskon prinsessa Shamsan tilanne.

YK on vaatinut Yhdistyneiltä arabiemiirikunnilta helmikuun puolivälistä lähtien todisteita, että prinsessa on ylipäätään elossa, mutta vastausta ei ole kuulunut.

YK:n vaatimuksen taustalla on prinsessan ystävien helmikuussa julkaisemat viestit, joiden mukaan Latifa kertoo olevansa isänsä ”panttivankina” vankilaksi muutetussa huvilassa. Ystävät toivat viestit julkisuuteen, kun Latifasta ei ollut kuulunut mitään puoleen vuoteen.

Latifa yritti paeta vuonna 2018, mutta jäi kiinni Intian rannikolla ja hänet palautettiin Dubaihin. Prinsessaa ei ole nähty julkisuudessa sitten joulukuun 2018, jolloin hänestä julkaistiin kuvia.

Latifaa paossa auttanut suomalainen Tiina Jauhiainen kertoi IS:lle helmikuussa saaneensa prinsessaan yhteyden keväällä 2019. Tuolloin Latifa kertoi olevansa huvilassa, jonka ovet ja ikkunat on teljetty, ja poliisin vartioivan häntä.

Dubain kuninkaallinen perhe on väittänyt prinsessan olevan kotonaan ja hänestä ”pidetään huolta”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?