”Rouva pastori” -harmaahylje pääsi viimein vuosien piinasta – ”Olemme toiveikkaita sen toipumisen suhteen” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Rouva pastori” -harmaahylje pääsi viimein vuosien piinasta – ”Olemme toiveikkaita sen toipumisen suhteen”

Norfolkin kreivikunnassa sijaitsevalta Horseyn rannalta pelastettu harmaahylje oli saanut nimensä kaulaansa juuttuneesta valkoisesta muovirenkaasta.

Horseyn rannalta Britannian Norfolkista pelastettu Rouva pastori -niminen hylje ehti kantaa muovirengasta kaulansa ympärillä ainakin kahden ja puolen vuoden ajan.­

7.4. 12:22

Englannin Norfolkissa sijaitsevalta Horseyn rannalta pelastettiin pääsiäissunnuntaina kovia kokenut harmaahylje. Hylkeen onnistui nappaamaan verkkoonsa alueen hylkeitä suojelevan FoHS-järjestön pelastustiimi, joka toimitti sen vakavien vammojen vuoksi reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan East Winchin villieläinsairaalaan.

Paikallisille hylje oli tullut tutuksi lempinimellä ”Mrs. Vicar”, joka tarkoittaa suomeksi ”Rouva pastoria”. Nimensä se oli saanut kaulaansa juuttuneesta valkoisesta muovirenkaasta, joka muistutti monien mielestä pastorin kaulusta.

FoHS:in mukaan renkaan tiedetään olleen Rouva pastorin kaulassa ainakin kahden ja puolen vuoden ajan. Kun hylje viimein oli saatu pelastettua, eläinlääkäri sai päästettyä sen piinasta.

Eläinsuojelujärjestö RSPCA:n pyörittämän villieläinsairaalan johtaja Alison Charles kertoi BBC:lle hylkeen vammojen olevan edelleen ”erittäin kipeitä”.

– Olemme kuitenkin toiveikkaita sen toipumisen suhteen, Charles sanoi.

RSPCA:n mukaan muovirengas oli pureutunut hylkeen kasvaessa sen niskaan ja aiheuttanut seitsemän senttimetrin syvyyteen ulottuvan haavan, joka oli myös tulehtunut.

– Voimme vain toivoa, että Rouva pastori on riittävän vahva selvitäkseen tästä. Vaikka se selviäisi seuraavista päivistä, emme ole vielä selvillä vesillä vaan hoidamme sitä silti useiden kuukausien ajan, Charles kertoi.

Rouva pastorin pelastusoperaatiossa mukana olleen FoHS-järjestön johtajan Peter Ansellin mukaan muovirengas on sittemmin osoittautunut ”jonkinlaiseksi laipaksi, jota mahdollisesti käytetään laajemman mittakaavan putkitöissä”.

FoHS:in julkaisemia kuvia pelastusoperaatiosta on nähtävissä täällä.

Charlesin mukaan Rouva pastorin toipuminen vaatii useiden viikkojen ajan päivittäisiä suolakylpyjä, joihin kuluu kerrallaan 50 kiloa suolaa. Järjestö pyysi Facebook-päivityksessään seuraajiltaan eläinsairaalalle suolalahjoituksia, joita moni myös ilmoitti pian tehneensä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?