Kalifornian kuuluisat kukka­niityt avautuivat yleisölle pitkän tauon jälkeen – kuvat näyttävät kauniin väriloiston - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kalifornian kuuluisat kukka­niityt avautuivat yleisölle pitkän tauon jälkeen – kuvat näyttävät kauniin väriloiston

San Diegon seudulla sijaitsevilla Carlsbadin kukkaniityillä kasvaa yli 70 miljoonaa kukkaa.

6.4. 10:29

Kalifornian Carlsbadissa sijaitsevat maailmankuulut kukkakedot ovat jälleen täydessä loistossaan, ja tänä vuonna niistä on päässyt nauttimaan myös yleisö kahden vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna nähtävyys jouduttiin pitämään kokonaan yleisöltä suljettuna koronapandemian vuoksi, mutta tällä kertaa kukinta osui samaan ajankohtaan osavaltion koronarajoitusten höllentämisen kanssa.

Alueelle on tänä vuonna pystytty ottamaan rajoitettu määrä vierailijoita. Reutersin mukaan kävijät nauttivat värikkäästä kukkaloistosta muun muassa käyskentelemällä pelloilla sekä ottamalla kuvia kasvien seassa.

Vierailijat ottivat toisistaan kuvia keskellä kukkaloistoa.­

Kukkakedoille on voitu ottaa tänä vuonna rajoitettu määrä vierailijoita, sillä koronarajoituksia on alettu hiljattain purkamaan Kaliforniassa.­

Emma McCain otti värikästä kuvaa ystävästään Norah Milleristä viime viikolla Carlsbadissa.­

Kukkapeltoja ylläpitävä, noin 55 kilometrin päässä San Diegosta sijaitseva The Flower Fields on samalla yritys ja maatila, joka välittää kukkiaan jälleenmyyjille, kuten supermarketeille ja floristeille.

– Olen niin onnellinen, koska voimme avata jälleen. Viime vuonna olimme yhdeksän kuukautta suljettuna ja meidän oli niitettävä koko sato, farmin toimitusjohtaja Fred Clarke kuvaili tunnelmiaan Reutersin toimittajalle.

Traktori kierrätti maskeihin sonnustautuneita ja muoviseinillä toisistaan erotettuja vierailijoita kukkaketojen keskellä.­

Kedoilla kasvaa yli 70 miljoonaa kukkaa.­

Carlsbadin kukkakedot ovat yleisölle avoinna pitkälle toukokuuhun.­

Carlsbadin kukkakedoilla kasvaa yli 70 miljoonaa kukkaa, joiden kukkimisen aikaansaamaa vuotuista spektaakkelia saatetaan tulla ihailemaan kauempaakin.

– Tuntuu, kuin tilanne olisi hieman helpottamassa. On yksinkertaisesti mahtavaa nähdä tämä kauneus ja nauttia päivästä vaimoni kanssa. Tämä on yksi ensimmäisistä kerroista pitkään aikaan, kun olemme olleet ulkona, kertoi Artie Creighton, 53, joka oli autoillut kukkaloiston äärelle reilun sadan kilometrin päässä sijaitsevasta, tilanteeseen nähden osuvasti nimetystä Coronan kaupungista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?