Joe Bidenin Hunter-poika kertoo muistelmissaan, kuinka raju alkoholismi ajoi hänet pohjalle – yhdestä kiusallisesta asiasta ei mainita sanallakaan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Joe Bidenin Hunter-poika kertoo muistelmissaan, kuinka raju alkoholismi ajoi hänet pohjalle – yhdestä kiusallisesta asiasta ei mainita sanallakaan

Presidentin pojan kirja julkaistaan ensi viikolla.

Hunter Biden esiintyi demokraattien puoluekokousvideolla viime kesänä.­

2.4. 18:08

Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin poika Hunter Biden julkaisee ensi viikolla muistelmakirjansa ”Beautiful Things” (suom. Kauniita asioita). Washington Post -lehti on jo ennakkoon saanut käsikirjoituksen luettavakseen.

Lehden mukaan kirja käsittelee odotetusti Hunter Bidenin elämän isoimpia kohuja ja kolhuja, eli hänen pitkäaikaista huumeidenkäyttöään, kariutunutta avioliittoaan sekä sisaren ja veljen menetystä. Biden ottaa kantaa myös kohutyöhönsä ukrainalaisessa kaasuyhtiössä.

Yksi asia kuitenkin loistaa poissaolollaan: Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti loppuvuodesta tutkivansa välttelikö Hunter Biden veroja Kiina-bisneksistään. Tähän asiaan Bidenin kirja ei puutu.

Joe ja Jill Biden halailivat Hunter Bidenin kanssa presidentin virkaanastujaisissa tammikuussa.­

Sen sijaan hän puolustaa toimiaan Burisma-kaasuyhtiön hallinnossa samaan aikaan, kun hänen isänsä oli Yhdysvaltain varapresidentti. Washington Postin mukaan Hunter Biden toteaa kirjassa, että ei ottaisi tehtävää vastaan, jos saisi valita uudelleen.

– En tehnyt mitään epäeettistä. Minua ei koskaan ole syytetty mistään vääryyksistä. Biden kirjoittaa.

– Nykyisessä poliittisessa ympäristössämme en usko, että sillä olisi edes väliä, ottaisinko työn vai en. Minua vastaan hyökättäisiin kuitenkin.

Presidentti Donald Trump hankki itselleen virkasyytteen, kun hänen tulkittiin painostaneen Ukrainaa tutkimaan Bidenin puuhia Ukrainassa. Valtakunnanoikeuden aikana kävi ilmi, että Yhdysvaltain ulkoministeriössä oli oltu huolissaan siitä, millaisen kuvan Hunter Bidenin Burisma-virka antoi korruptiota vastaan taistelevasta Yhdysvaltain hallinnosta.

Hunter Biden vuonna 2012.­

Biden myöntää kirjassaan hyötyneensä nimestään.

– Totta kai sukunimeni on ollut kovaa valuuttaa, hän kirjoittaa Burisma-pestistään.

– Niin on aina ollut. Luuletteko, että jos Trumpin lapset joskus hakisivat töitä isänsä bisneksien ulkopuolelta, että heidän nimensä ei olisi mukana laskuissa. Minun vastaukseni on ollut aina se, että olen yrittänyt paiskia töitä kovemmin, jotta saavutukset puhuisivat puolestaan. Hunter Biden kirjoittaa.

Valkoinen talo ei ole toistaiseksi kommentoinut Hunter Bidenin kirjaa.

Alkoholi on usein ollut ongelma Joe Bidenin suvussa, ja siksi presidentti itse ei nauti pisaraakaan. Samoin teki hänen sittemmin aivosyöpään kuollut Beau-poikansa. Sen sijaan Hunterille maistui.

Varapresidentti Joe Biden ja pojat Beau ja Hunter vuonna 2013. Beau Hunter menehtyi vuonna 2015.­

Hän kertoo kirjassaan maistaneensa ensimmäisen kerran sampanjaa jo 8-vuotiaana isänsä vaalivoiton juhlissa. Addiktio kehittyi aikuisiässä siihen pisteeseen, että hän kertoo olleensa todella syvällä huumeiden ja viinan vuoksi.

– Pelkästään viimeisen viiden vuoden aikana kaksi vuosikymmentä kestänyt avioliittoni on päättynyt, minua on osoiteltu aseilla päin naamaa, ja yhdessä vaiheessa … elin halvoissa motelleissa I-95-tien varrella ja pelotin enemmän perhettäni kuin itseäni.

Hunter Biden kertaa Washington Postin mukaan kirjassa myös lyhyttä suhdettaan kuolleen veljensä vaimoon sekä uutta avioliittoaan eteläafrikkalaissyntyisen Melissa Cohenin kanssa. Jälkimmäisen hän sanoo onnistuneen vihdoin murtamaan loputtoman kierteen addiktioiden ja vieroitushoitojen välillä ja johtaneen nopeasti myös Beau-vauvan syntymään.

Hunter Biden matkusti Melissa-vaimonsa ja Beau-poikansa kanssa isänsä virkalentokoneen kyydissä viikonloppumatkalle Delawareen viime viikolla.­

Ensimmäisestä avioliitostaan Hunterilla on kolme tytärtä, joita nähdään nykyisin usein presidentti-isoisänsä rinnalla tämän matkoilla.

Biden kertoo kehottaneensa isäänsä ottamaan poikansa päihdeongelmat avoimesti esiin vaaliväittelyssä, kun oli ilmeistä, että Trump liittolaisineen yrittäisi käyttää niitä hyväksi. Näin Joe Biden myös teki, ja hän käänsi asian kuvastamaan ongelmaa, jonka monet amerikkalaisperheet joutuvat kohtaamaan.

Kirjassa muistellaan myös Joe Bidenin vaalivoittoa, joka sinetöityi päiviä kestäneen ääntenlaskennan jälkeen.

– Äiti ja isä olivat ulkona lammen rannalla joten juoksimme kuistille ja huusimme kurkku suorana: Me voitimme! Me voitimme juuri!

Beau ja Hunter Biden astelivat Joe ja Jill Bidenin mukana yleisöparaatissa presidentti Barack Obaman virkaanstujaisissa vuonna 2009.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?