Tshekin rikkain mies kuoli helikopteriturmassa Alaskassa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tshekin rikkain mies kuoli helikopteriturmassa Alaskassa

Petr Kellnerin omaisuuden arvoksi on arvioitu lähes 15 miljardia euroa.

Tshekkiläinen miljardööri Petr Kellner on kuollut.­

29.3. 10:07

Tshekin rikkain mies, miljardööri Petr Kellner on kuollut helikopteriturmassa Alaskassa, hänen yrityksensä PPF tiedotti maanantaina Reutersin mukaan. Kellner oli kuollessaan 56-vuotias.

PPF:n mukaan helikopterin maahansyöksyssä kuoli yhteensä viisi ihmistä. Turman syytä tutkitaan.

– Ilmoitamme suuresti surren, että PPF:n perustaja ja enemmistöomistaja Petr Kellner kuoli traagisesti helikopterionnettomuudessa Alaskan vuoristoseudulla lauantaina 27. maaliskuuta, yrityksen lausunnossa sanotaan.

Washington Postin mukaan Airbus AS350 B3 -helikopteri syöksyi maahan kello 22 maissa paikallista aikaa lauantaina lähellä Knik Glacier -jäätikköä, noin 80 kilometrin päässä Anchoragesta.

CBS Newsin mukaan turmahelikopterin omistaa yritys, jota lomahotelli on käyttänyt hiihtomatkojen järjestämisessä Alaskan syrjäseuduille.

Tordirillo Mountain Lodge -lomahotellin mukaan helikopterin kyydissä oli kolme lomahotellin vierasta. Lisäksi helikopterissa oli kaksi opasta ja helikopterin kuljettaja.

Alaskan viranomaisten mukaan kaikki turmassa kuolleet olivat miehiä. Kaksi uhreista oli tshekkiläisiä yksi amerikkalainen ja kaksi kanadalaista. Yksi kuolleista oli helikopterin lentäjä.

Yksi matkustajista on sairaalassa Anchoragessa. Hänen tilansa on vakava, mutta vakaa.

Forbes arvioi Kellnerin varallisuudeksi 17,5 miljardia dollaria (lähes 15 miljardia euroa). Hän oli miljardöörien listalla viime vuonna sijalla 68.

Kellner perusti sijoitusyhtiö PPF:n 1990-luvulla, kun Tshekki yksityisti useita valtion omistuksessa olleita yrityksiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?