Suezin kanavan tukkeutuminen sai varustamot huolestumaan meri­rosvoista – Yhdysvaltain laivasto saanut huolestuneita yhteyden­ottoja - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Suezin kanavan tukkeutuminen sai varustamot huolestumaan meri­rosvoista – Yhdysvaltain laivasto saanut huolestuneita yhteyden­ottoja

Konttialus MV Ever Given on seissyt Suezin kanavan tukkona jo lähes viiden vuorokauden ajan.

28.3. 6:50

Ainakin osa varustamoista on huolissaan, että Suezin kanavan tukkeutumisen vuoksi Afrikkaa kiertämään lähteneet laivat saattavat kohdata matkallaan merirosvoja.

Financial Timesin mukaan Yhdysvaltain laivasto on saanut useammilta varustamoilta yhteydenottoja, joissa on nostettu esiin kiertoreitin riskit.

Muun muassa kuljetusalaan erikoistunut Etelä-Kalifornian yliopiston professori Genevieve Giuliano arvioi Washington Postille, että merirosvopelko on aiheellinen.

– Riski on olemassa, ja se on varmaankin yksi syy muiden joukossa, miksi alukset miettivät kahdesti ennen kuin lähtevät kiertämään Afrikan sarvea.

Lehden mukaan mantereen kiertäminen myös lisää alusten matka-aikaa viikolla tai kahdella ja kasvattaa polttoainekuluja sadoillatuhansilla dollareilla.

Maailman suurimpiin konttialuksiin kuuluva MV Ever Given on tukkinut rahtiliikenteen solmukohtana tunnetun Suezin kanavan viime tiistaiaamusta lähtien. Alus ajautui matalikkoon hiekkamyrskyssä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?