Euroopan lääke­virasto suosittelee edelleen Astra Zenecan rokotteen käyttöä – yhteydestä veritulppiin ei näyttöä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Euroopan lääke­virasto suosittelee edelleen Astra Zenecan rokotteen käyttöä – yhteydestä veritulppiin ei näyttöä

Useat Euroopan maat ovat keskeyttäneet Astra Zenecan rokotteen käytön mahdollisen veritulppariskin takia. IS seurasi Euroopan lääkeviraston tiistaista tiedotustilaisuutta.

AstraZenecan rokote on yhdistetty mahdolliseen veritulppariskiin.­

16.3. 14:39 | Päivitetty 16.3. 16:04

Euroopan lääkevirasto (EMA) kertoi tuoreimmat tietonsa Astra Zenecan koronarokotteesta tiedotustilaisuudessaan tiistaina iltapäivällä. Äänessä on EMA:n pääjohtaja Emer Cooke.

Useat Euroopan maat ovat keskeyttäneet rokotteen käytön mahdollisen veritulppariskin takia. EMA kertoi nyt tutkimustensa etenemisestä.

  • Tekstimuotoinen seuranta tiedotustilaisuudesta löytyy jutun lopusta.

Pääjohtaja Cooke kertoi, että EMA:n tutkinta Astra Zenecan rokotteen turvallisuudesta saadaan valmiiksi torstaina.

Asiantuntijat pitävät tuolloin kokouksen, jossa on tarkoitus tehdä johtopäätökset tutkimuksista. Sen jälkeen he ohjeistavat EMA:a siitä, onko suositusta rokotteen käytöstä syytä muuttaa.

EMA ei toistaiseksi ole suositellut Astra Zenecan rokotteen käytön lopettamista mahdollisen veritulppariskin takia, vaikka moni EU-maa on keskeyttänyt rokotteen käytön. Cooken mukaan toistaiseksi ei ole viitteitä siitä, että rokotteella olisi yhteyttä veritulppatapauksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?