Tansanian erikoisen korona­linjan takana oleva presidentti katosi julkisuudesta – oppositio­johtaja: On koronan vuoksi kriittisessä tilassa

Tansanian presidentillä on koronatartunta ja hän on sairaalahoidossa kriittisessä tilassa, kertoo paikallinen oppositiojohtaja Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle.

Tansanian presidenttiä John Magufulia ei ole nähty julkisuudessa lähes kahteen viikkoon.

11.3.2021 2:51

Tansanian oppositiojohtajan Tundu Lissun mukaan hänen lähteensä kertovat, että presidentti John Magufuli saa sairaalahoitoa naapurimaa Keniassa, jonne hänet lennätettiin maanantaina. Lissun mukaan presidentti on kriittisessä tilassa.

BBC ei ole kyennyt vahvistamaan tietoja.

Magufuli ei ole esiintynyt julkisuudessa yhteentoista päivään. Se on herättänyt kysymyksiä hänen terveydentilastaan.

Tansanian koronalinja on ollut erikoinen ja presidenttiä on kritisoitu hänen koronatoimiensa vuoksi.

61-vuotias Magufuli on väittänyt rukouksen puhdistaneen maan viruksesta ja että madagaskarilainen yrttitee riittäisi parantamaan viruksen aiheuttamasta taudista. Hän on myös kehottanut käyttämään virustaistelussa höyryterapiaa.

Hänen hallintonsa on kieltäytynyt hankkimasta rokotteita ja presidentti on kieltäytynyt ulkomaisesta avusta. Maa ei ole myöskään julkistanut koronatilastoja viime toukokuun jälkeen.

Magufuli sanoi aiemmin tässä kuussa avustajansa hautajaisissa, että Tansania voitti koronan viime vuonna ja voittaa jälleen tänä vuonna. Hänen avustajansa menehtyi vain tunteja sen jälkeen, kun koronan vuoksi hoidettavana ollut Tansaniaan kuuluvan Sansibarin varapresidentti kuoli.

Lissun mukaan ei ole yllätys, että presidentti on saanut koronatartunnan.

– Hän ei ole koskaan käyttänyt maskia ja hän on ollut julkisissa kokoontumisissa välittämättä mistään varotoimista, Lissu sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?