Miljardööri­poliitikko Olivier Dassault on kuollut helikopteri­turmassa – suvun lentokone­tehdas tunnetaan Rafale-hävittäjistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Miljardööri­poliitikko Olivier Dassault on kuollut helikopteri­turmassa – suvun lentokone­tehdas tunnetaan Rafale-hävittäjistä

Dassault’n suvun lentokonetehdas tunnetaan sen valmistamista Rafale-hävittäjistä.

Kansanedustaja Olivier Dassault Ranskan kansalliskokouksessa syksyllä 2012 otetussa arkistokuvassa.­

7.3. 22:49

Ranskalainen miljardööri ja poliitikko Olivier Dassault, 69, on kuollut sunnuntaina Normandian alueella tapahtuneessa helikopterionnettomuudessa. Dassault’n menehtymisestä kertoi Twitterissä Ranskan presidentti Emmanuel Macron.

– Olivier Dassault rakasti Ranskaa. Teollisuuspomo, kansanedustaja, vaaleilla valittu paikallispoliitikko, ilmavoimien reservin majuri: elämänsä aikana hän ei koskaan lakannut palvelemasta maatamme, nostamasta esille sen vahvuuksia. Hänen julma kuolemansa oli suuri menetys. Ajatukseni ovat hänen perheensä ja läheistensä luona, Macron twiittasi.

Helikopterionnettomuuden syistä ei toistaiseksi ole tietoa.

Olivier Dassault oli ranskalaisen teollisuusmiljardöörin Serge Dassault’n vanhin poika. Perheen Dassault Aviation -lentokonetehdas valmistaa Rafale-suihkuhävittäjiä, ja esimerkiksi konservatiivinen Le Figaro -sanomalehti kuuluu suvun omistuksiin.

Talouslehti Forbesin maailman rikkaimpien ihmisten listalla Dassault oli sijalla 361.

Dassault ja Ranskan pääministeri Jean Castex kuvattiin yhdessä perjantaina heidän vieraillessaan Pariisin Argentinen alueella.­

Dassault toimi keskustaoikeistolaisen Tasavaltalaiset-puolueen kansanedustajana vuodesta 2002 lähtien. Poliittisen roolinsa myötä hän väistyi perheyhtiön johtokunnasta välttääkseen mahdolliset intressiristiriidat.

Ilmavoimien akatemiasta 1970-luvulla valmistunut Dassault ehti suorittaa saman vuosikymmenen kuluessa myös liikkeenjohdon tohtorin tutkinnon sekä maisterintutkinnon matematiikasta. Hänet tunnettiin myös intohimoisena valokuvaajana, muusikkona sekä säveltäjänä, jonka tuotantoa julkaistiin useissa elokuvissa 1970–80-lukujen vaihteessa.

Dassault’ia jäivät kaipaamaan puoliso Natacha Nikolajevic, parin yhteinen 9-vuotias poika sekä kaksi aikuista lasta aiemmista suhteista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?