YK: Prinsessa Latifasta ei ole vielä saatu elonmerkkejä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

YK: Prinsessa Latifasta ei ole vielä saatu elonmerkkejä

YK pyysi vajaa pari viikkoa sitten todisteita siitä, että Dubain hallitsijan tytär on elossa.

Prinsessa Latifa al-Maktoum yritti pakoa vuonna 2018. Häntä ei ole nähty julkisuudessa yli kahteen vuoteen.­

5.3. 22:40

YK:n mukaan se ei ole saanut todisteita siitä, että Dubain hallitsijan tytär prinsessa Latifa al-Maktoum olisi elossa, BBC uutisoi.

YK:n edustaja Robert Colville kertoi, että Arabiemiirikuntien diplomaatteja oli tavattu, mutta toistaiseksi todisteita Latifan tilanteesta ei ole saatu.

– Ei vielä, Colville totesi.

YK vaati pari viikkoa sitten Arabiemiirikunnilta todisteita siitä, että Latifa on hengissä. YK:n vaatimus tuli sen jälkeen, kun prinsessan ystävät olivat julkaisseet viestejä, joissa Latifa kertoi olevansa isänsä ”panttivankina”. Ystävät päättivät tuoda viestit julkisuuteen, kun yhteys Latifaan katkesi yli puoli vuotta sitten.

Latifa yritti paeta vuonna 2018 Dubaista. Hän jäi kiinni Intian rannikolla ja hänet palautettiin Dubaihin.

Edellisen kerran Latifa on nähty julkisuudessa joulukuussa 2018, kun hänestä julkaistiin kuvia. Tämän jälkeen prinsessasta ei ole havaintoja.

Latifaa paossa avustanut suomalainen Tiina Jauhiainen kertoi IS:lle helmikuussa saaneensa ystäväänsä yhteyden keväällä 2019. Viesteissään prinsessa väitti muun muassa asuvansa huvilassa, jonka ikkunat ja ovet on teljetty ja hän on poliisin vartioimana. Jauhiaisen mukaan Latifaa pidettiin huvilassa, joka sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä kuuluisasta Burj Khalifasta ja noin korttelin päässä rannasta.

Viestit loppuivat äkillisesti viime vuonna. Jauhiaisen mukaan Latifan ystävät pelkäävät, että prinsessa jäi kiinni puhelimen käytöstä.

– Olemme tosi huolestuneita ja teimme yhdessä Latifan serkun ja Free Latifa -kampanjan Davidin (Haigh) kanssa päätöksen käyttää näitä videoita saadaksemme huomiota asialle ja saadaksemme päättäjiä mukaan.

Dubain kuninkaallinen perhe on väittänyt, että Latifa on kotonaan ja hänestä ”pidetään huolta”. Hovi ei kuitenkaan julkaissut uusia kuvia tai videoita prinsessasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?