Isku järkytti pienen Vetlandan rauhaa – ”Tuli tunne, että minun on päästävä pois” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Isku järkytti pienen Vetlandan rauhaa – ”Tuli tunne, että minun on päästävä pois”

Poliisin ennestään tuntema mies haavoitti kahdeksaa ihmistä. Poliisi tutkii tekoa terrori-iskuna.

3.3. 22:16

Reilun 27 500 asukkaan Vetlandan pikkukaupungin elämä järkkyi keskiviikkona, kun 20-vuotias mies riehui teräaseen kanssa kaupungin keskustassa.

Kahdeksan ihmistä loukkaantui. Poliisi ampui miestä kiinniottotilanteessa.

Poliisi tutkii tekoa terrori-iskuna.

Tapahtumapaikalle vain hetki iskun jälkeen osunut Linn Bergdalen kertoi Vetlanda-Postenille ymmärtäneensä varsin nopeasti, että jotain hyvin dramaattista ja mieletöntä oli tapahtunut.

 En tajunnut, että se oli niin vaarallista. Jos olisin tajunnut, en olisi pysäyttänyt autoa.

Bergdalen kertoi nähneensä poliisin ja ambulanssin sinisten vilkkujen välkkyvän jo kaukaa, kun hän oli ajamassa toria kohti.

– Ajattelin ensin, että ehkä joku vanhus oli saanut sydänkohtauksen, Bergdalen kertoo lehdelle.

Kun Bergdalen tuli torille, hän näki entistä enemmän vilkkuvaloja ja poliisin alkavan eristää aluetta. Hän kertoo ihmetelleensä, mitä oli tapahtunut. Hän sai vasta hetken päästä viestin ystävältään, että kaupungin keskustassa oli ollut ampumavälikohtaus.

Kahdeksan ihmistä loukkaantui Vetlandan keskustassa.­

– Tuli tunne, että minun on päästävä pois täältä. Tuntui niin oudolta, että tällaista sattuu pienessä Vetlandassa. En tajunnut, että se oli niin vaarallista. Jos olisin tajunnut, en olisi pysäyttänyt autoa, Bergdalen sanoo.

16-vuotias Aliette Hellberg oli tapahtuma-aikaan tapahtumapaikan vieressä kuntosalilla. Hän kertoi Vetlanda-Postenille, että tapahtumat herättivät myös kuntoilijoiden huomion. Väki alkoi kerääntyä ikkunoiden ääreen ja katsella, mitä alhaalla Bangårdsgatanilla tapahtui.

Hellberg kertoi, että tunnelma oli huolestunut ja jopa pelottava.

– Ei olisi voinut alkuunkaan uskoa, että tällaista tapahtuisi täällä, Hellberg sanoi Vetlanda-Postenille.

Poliisi jatkoi tapahtumapaikan tutkintaa myöhään iltaan.­

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven tuomitsi Vetlandan iskun jyrkästi.

– Tuomitsen tämän kauhean teon. Kohtaamme nämä kamalat tapahtumat yhteiskunnan kollektiivisen voiman avulla, Löfven sanoi kirjallisessa lausunnossaan.

– Tämä oli taas muistutus siitä, kuinka hauras turvallisuudentunteemme on. Pyydän kaikkia ajattelemaan väkivallan kohteeksi joutuneita ja niitä, jotka työskentelevät sairaanhoidossa, poliisissa ja kunnassa hoitamassa loukkaantuneita ja palauttamassa turvallisuutta, Löfven vetosi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?