Tavara­kuskia ylistetään ”super­sankariksi” Vietnamissa – nappasi kiinni 12. kerroksesta pudonneen taaperon - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tavara­kuskia ylistetään ”super­sankariksi” Vietnamissa – nappasi kiinni 12. kerroksesta pudonneen taaperon

Nguyen Ngoc Manh sattui onnekkaasti paikalle kun 2-vuotias tyttö tipahti 50 metrin korkeudesta.

3.3. 21:43

Nguyen Ngoc Manh, 31, istuskeli asiakasta odotellen kuljetusautossaan Vietnamin pääkaupungissa Hanoissa sunnuntaina alkuillasta kun kuuli lapsen itkua.

– Kuulin jonkun huutavan apua ja vilkaisin ulos auton ikkunasta. Näin pikkutytön kiipeävän parvekkeelta, kuvaili Manh.

Läheisen talon ikkunasta kuvatulla videolla näkyy kuinka lapsi kiipeää yli parvekkeen kaiteen kapealle kielekkeelle. Naapurit huutavat hädissään tytön puolesta. Taapero pysyttelee kielekkeellä hetken ennen kuin menettää otteensa.

Manh oli rynnännyt ulos autostaan ja kiivennyt läheisen parimetrisen rakennuksen katolle päästäkseen lähemmäs taloa, jos tyttö putoaisi.

Generaattorirakennuksen peltikatto oli kuitenkin liukas ja Manh horjahti juuri, kun tyttö alkoi pudota 50 metrin korkeudesta.

Manh heittäytyi eteenpäin ja onnistui nappaamaan lapsen kiinni rysähtäen tyttö sylissään katolle niin, että se meni kuopalle.

 Kaikki tapahtui minuutissa. En ymmärrä, miten ehdin kiivetä katolle niin nopeasti.

– Yritin ojentaa käteni mahdollisimman pitkälle saadakseni tytön kiinni, kertoi Manh ja sanoi toivoneensa, että onnistuisi edes estämään lapsen putoamisen suoraan maahan.

– Onneksi lapsi putosi suoraan syliini.

Hän säikähti, kun lapsen suusta valui valui verta ja pelkäsi tälle käyneen huonosti. Lapsi kiidätettiin sairaalaan, jossa tytöllä havaittiin sijoiltaan mennyt lonkka, mutta muutoin hän selvisi vähin vammoin. Tyttö on vielä tarkkailtavana.

Manh vietti tapauksen vuoksi unettoman yön ja joutui aamulla ottamaan särkylääkettä kipeytyneiden käsiensä vuoksi.

– Kaikki tapahtui minuutissa. En ymmärrä, miten ehdin kiivetä katolle niin nopeasti. En voi uskoa, että onnistuin pelastamaan tytön, kertoi Manh VN Express Internationalille.

Sosiaalisessa mediassa Manhia ylistetään sankariksi, ja hänen Facebook-sivuilleen tulvii tuhansia viestejä.

– En koe itseäni sankariksi, halusin vain tehdä hyvää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?