Lintubongarin kuviin tallentui harvinainen näky – värikäs lintu on sekä koiras että naaras: ”Sydämeni pamppaili seuraavat viisi tuntia” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Lintubongarin kuviin tallentui harvinainen näky – värikäs lintu on sekä koiras että naaras: ”Sydämeni pamppaili seuraavat viisi tuntia”

Lintu on eläkkeellä olevan lintutieteilijän mukaan gynandromorfi.

26.2. 14:49

Eläkkeellä oleva lintutieteilijä Jamie Hill, 69, sai hiljattain tallennettua kuviin näyn, joka sai sydämen pamppailemaan: kuvissa vaikutti olevan harvinainen punakardinaalilintu, joka oli sekä koiras että naaras. Hill kuvailee BBC:lle tilannetta ”kerran elämässä -tapahtumaksi, jonka todennäköisyys on yksi miljoonasta”.

– Otettuani kuvat, sydämeni pamppaili seuraavat viisi tuntia, kunnes pääsin kotiin ja sain käsiteltyä digikuvat ja näin, mitä minulla oikeastaan oli.

Hill sai kuulla ystävältään, että tämä oli nähnyt ”epätavallisen linnun” ruokintapaikalla Warrenin piirikunnassa Pennsylvaniassa, Yhdysvalloissa. Aluksi Hill epäili, että lintu olisi leukistinen eli sillä olisi puutos pigmentin tuotannossa ja höyhenet voisivat siksi näyttää haaleilta.

Nähtyään kännykkäkuvia linnusta, hän alkoi kuitenkin epäillä, että kyse voisi olla gynandromorfi eli linnulla olisi toimivat munasarjat, mutta myös toimiva kives.

Punakardinaalit ovat yleisiä Meksikossa ja Yhdysvalloissa. Sen sijaan harvinaista, joskaan ei täysin poikkeuksellista, on nähdä kyseinen lintu, joka on gynandromorfi. Otettuaan itse kuvia linnusta, Hill uskoo kyseessä olevan juurikin gynandromorfi.

Hill kertoi USA Todaylle olleensa lintubongari jo 48 vuotta. Hän ei ole kuitenkaan aiemmin nähnyt mitään, mikä vetäisi vertoja tälle punakardinaalille.

– Tämä on ollut kaikista jännittävintä.

Yhdysvalloissa on kerran aiemminkin havaittu punakardinaali, joka oli gynandromorfi. National Geographic uutisoi Pennsylvaniassa havaitusta linnusta vuonna 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?