Tieto belgialaisen pikku­kaupungin poliisilta pelasti naisen hengen Suomessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tieto belgialaisen pikku­kaupungin poliisilta pelasti naisen hengen Suomessa

Viikon sisällä on ollut pari yhteydenottoa ulkomailta, kertoo Itä-Suomen poliisi.

Savonlinnan poliisi hälytettiin kotitehtävälle Keski-Euroopasta käsin sunnuntaina.­

25.2. 17:49

Savonlinnan poliisi hälytettiin kotitehtävälle Keski-Euroopasta käsin sunnuntaina. Kansainvälisen poliisiyhteistyön ansioista onnistuttiin pelastamaan suomalaisnaisen henki.

Belgialaismies otti yhteyttä paikalliseen poliisin Kortrijkin pikkukaupungissa sunnuntaina saatuaan tietää mahdollisesta itsemurhayrityksestä Suomessa.

Mies oli saanut tiedot Britanniassa asuvalta ystävältään. He olivat huolissaan yhteisestä ystävästään, aiemmin Belgiassa asuneesta suomalaisnaisesta, joka asuu nyt Savonlinnassa.

Britti- ja belgialaisystävät olivat yrittäneet turhaan saada yhteyttä Suomen poliisiin. Vasta kun Kortrijkin poliisi laittoi ilmoituksen hätätehtävästä tarttui EU-maiden poliisiorganisaatio Europol siihen ja otti yhteyttä Savonlinnan poliisiin.

Myöhemmin samana päivänä Belgian poliisi sai sähköpostia suomalaiskollegoiltaan, joiden mukaan poliisit olivat ehtineet ajoissa naisen kotiin ja hän on elossa. Nainen oli ottanut yliannostuksen lääkkeitä, mutta hänet onnistuttiin elvyttämään eikä hänellä ole välitöntä hengenvaaraa.

– Perinteisellä poliisityöllä, kansainvälisellä kommunikaatiolla ja poliisien yhteistyöllä onnistuttiin estämään inhimillinen tragedia, kertoo Belgian poliisi Brussels Timesin mukaan.

Itä-Suomen poliisista komisario Ilpo Kortelainen sanoo, ettei poliisi kommentoi ihmisten terveysasioita eikä itsemurhia.

Kortelainen sanoo yleisellä tasolla, että silloin tällöin ulkomailta tulee yhteydenottoja, jossa ollaan huolissaan jonkun tilasta.

– Kun on näitä nettituttavuuksia, chattäilyjä ja muita.

Kortelainen kertoo, että viikon sisällä heillä on ollut parikin tapausta, jossa ulkomailta on oltu yhteydessä. Kortelainen ei kommentoi, onko tapaus liittynyt Savonlinnaan.

Kortelainen sanoo, että jos ulkomailta tulee yhteydenotto, paikallinen poliisi käy tarkistamassa paikan päällä, että kaikki on kunnossa.

– Ja tarvittaessa ambulanssi on paikalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?