Lupaavia rokoteuutisia Israelista – yksi piikki estää tehokkaasti viruksen leviämisen

Rokotteen saanut ei tartuta tautia muihin.

21.2.2021 15:44

Israelissa on saatu ensimmäisiä tuloksia siitä, että koronarokote estää viruksen leviämisen eteenpäin. Israelissa on suuri osa väestöstä rokotettu Pfizer-Biontechin rokotteella.

Rokotteen on todettu estävän 89,4-prosenttisesti viruksen leviämistä, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Uutistoimisto viittaa alustaviin tutkimuksiin, joita Israelin terveysministeriö on tehnyt lääkeyhtiöiden kanssa. Viikkolehti Spiegel on myös kertonut tutkimustuloksista.

Väestön koronarokotukset käynnistyivät Israelissa 20. joulukuuta. Puolet väestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen.

Israelista on saatu aiemmin rohkaisevia tuloksia koronarokotteiden tehosta. Maan terveysministeriön mukaan kaksi annosta saaneiden riski sairastua aleni heti 95,8 prosenttia.

Aiemmin oli epäselvää, estääkö rokote myös viruksen leviämisen. Rokote tuo suojaa piikin saaneelle, mutta hän saattoi rokotuksesta huolimatta tartuttaa virusta muihin ihmisiin.

Israelissa saadut tulokset viittaavat siihen, että rokote estää tehokkaasti viruksen leviämistä. Tuloksista on apua, kun maat miettivät rajoitusten purkamista ja yhteiskuntien avaamista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?