Japani aloitti koronarokotukset – ensimmäisenä piikin sai tokiolaisen sairaalan johtaja: ”Ei sattunut ja hyvä niin” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Japani aloitti koronarokotukset – ensimmäisenä piikin sai tokiolaisen sairaalan johtaja: ”Ei sattunut ja hyvä niin”

Terveysministeri ei osannut arvioida, kuinka moni saa rokotteen ennen mahdollisia olympialaisia.

17.2. 9:23

Japani aloitti keskiviikkona koronarokotukset. Tokiolaisen sairaalaan johtajasta Kazuhiro Arakista tuli Japanin ensimmäinen koronarokotuksen saanut henkilö.

– Rokotuksilla on tärkeä osa koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Joten ajattelin, että johtajan tulee näyttää esimerkkiä ja ottaa rokote. En pidä rokottamisesta kovinkaan paljon, mutta se ei sattunut, ja hyvä niin. Olen helpottunut, Araki sanoi.

Japanissa on toistaiseksi hyväksytty käyttöön vain Pfizer/Biontechin rokote. Sillä on tarkoitus lähiviikkoina rokottaa 40 000 terveydenhuollon työntekijää. Puolet heistä kuuluu tutkimusryhmään, joka pitää tarkkaa kirjaa voinnistaan ja mahdollisista rokotteen sivuvaikutuksista.

Tokiolaisen sairaalaan johtajasta Kazuhiro Arakista tuli Japanin ensimmäinen koronarokotuksen saanut henkilö. Japanissa on toistaiseksi hyväksytty käyttöön vain Pfizer/Biontechin rokote.­

Kaikki terveydenhuollon 3,7 miljoonaa työntekijää on tarkoitus tämän jälkeen rokottaa maaliskuusta lähtien. Rokotusohjelmaa on tarkoitus laajentaa huhtikuussa yli 65-vuotiaisiin.

Tokiossa pitäisi järjestää kesäolympialaiset runsaan viiden kuukauden kuluttua. Japanin terveysministeri Taro Kono sanoi, että hänellä ei ole mitään käsitystä siitä, kuinka paljon ihmisiä saadaan rokotettua ennen mahdollisia kisoja.

– En edes ajattele olympialaisia. Yritän vain saada rokotteet jakoon sitä mukaa kun saan niitä Euroopasta, Kono sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?