Japanin itärannikolla voimakas maanjäristys – sähköt katkesivat miljoonalta, 30 loukkaantui - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Japanin itärannikolla voimakas maanjäristys – sähköt katkesivat miljoonalta, 30 loukkaantui

Järistys ei kuitenkaan ole aiheuttanut tuhoisaa hyökyaaltoa, tsunamia, kertovat Japanin viranomaiset.

Järistyksen aiheuttama tärinä pudotti tavaroita hyllyiltä, mutta tietoja suuremmista vahingoista ei ainakaan heti ollut.­

13.2. 17:10 | Päivitetty 13.2. 19:47

Japanin itärannikolla sattui myöhään lauantaina paikallista aikaa voimakas maanjäristys. Alustavien tietojen mukaan järistys ei aiheuttanut suuria tuhoja, mutta kolmisenkymmentä ihmistä loukkaantui. Sähköt katkesivat vajaalta miljoonalta ihmiseltä, ja osa järistysalueen junavuoroista pysäytettiin.

Järistys ei kuitenkaan ole aiheuttanut tuhoisaa hyökyaaltoa, tsunamia.

Järistyksen voimakkuus oli runsaat seitsemän, ja sen keskus oli Tyynellä valtamerellä lähellä Fukushimaa, missä vuonna 2011 tuhoisa maanjäristys ja sitä seurannut tsunami tappoivat yli 18 000 ihmistä. Järistys tapahtui noin 60 kilometrin syvyydessä.

Tärinä oli niin kova, että tavarat paiskautuivat monissa alueen kodeissa hyllyiltä. Järistys tuntui Japanin pääkaupungissa Tokiossa saakka.

Fukushiman ydinvoimalan omistava Tepco-yhtiö kertoi käyvänsä läpi voimalassa mahdollisesti tapahtuneita vahinkoja. Fukushiman voimalassa sattui maailman tuhoisimpiin lukeutuva ydinonnettomuus vuoden 2011 tsunamin seurauksena.

Juttu päivitetty kello 19.47.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?