NYT: Trumpin koronavirustartunta oli aiemmin kerrottua vakavampi – uskottiin joutuvan hengityskoneeseen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

NYT: Trumpin koronavirustartunta oli aiemmin kerrottua vakavampi – uskottiin joutuvan hengityskoneeseen

New York Timesin lähteiden mukaan Donald Trumpin tilaa kaunisteltiin julkisuudessa.

Donald Trump siirtyi Valkoisesta talosta Walter Reedin sotilassairaalaan 2. lokakuuta.

12.2. 1:02

Kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sai viime lokakuussa koronatartunnan, yleisölle vakuuteltiin jatkuvasti, että Trumpin oireet ovat lieviä ja kaikki on hyvin.

New York Times raportoi nyt, ettei näin ehkä ollutkaan.

Lehden mukaan neljä Trumpin terveydentilaan perehtynyttä ihmistä on kertonut Trumpin olleen todellisuudessa sairaampi kuin annettiin ymmärtää. Trumpin veren happipitoisuus oli yhdessä vaiheessa todella alhainen, ja hänellä oli myös koronaviruksen aiheuttamaan keuhkokuumeeseen liittyvä keuhko-ongelma.

Ennen kuin Trump kuljetettiin Walter Reedin sotilassairaalaan, hänen ennusteensa muuttui niin huonoksi, että Trumpin uskottiin joutuvan hengityskoneeseen, kaksi New York Timesille puhunutta lähdettä kertoivat.

Trumpin terveydentilaa tuntevat ihmiset sanoivat, että Trumpilla oli keuhkoinfiltraatteja, joita esiintyy, kun keuhkot ovat tulehtuneet ja niissä on nestettä tai bakteereja. Niiden esiintyminen voi asiantuntijoiden mukaan kieliä vakavasta tilanteesta.

Myös Trumpin veren happisaturaation laskeminen alle 90 prosentin tienoille oli huolestuttavaa. Veren normaali happisaturaatio on 95 ja 100 prosentin välillä.

Trump oli sairaalahoidossa kolmen päivän ajan. Hänelle annettiin poikkeusluvalla Regeneron-yhtiön vasta-ainesekoitusta, joka oli tuolloin vasta koevaiheessa. Trumpille annettiin myös lisähappea hänen hoitonsa aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?