”Tämä oli ihme” – Lentokoneen sala­matkustaja selvisi elossa jäisen lennon ajan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

”Tämä oli ihme” – Lentokoneen sala­matkustaja selvisi elossa jäisen lennon ajan

16-vuotias kenialainen poika oli piiloutunut lentokoneen laskutelinetilaan tunnin kestäneen lennon ajaksi.

Poika salamatkusti Airbus 330-mallisen koneen mukana. Kuvan A330-kone ei liity tapaukseen.­

9.2. 18:13

Hollannin poliisi tutkii mahdollista ihmiskauppaa löydettyään lentokoneen laskutelinetilasta pudonneen pojan Maastricht Aachenin lentokentällä torstaina. 16-vuotias salamatkustaja oli selvinnyt elossa tunnin kestäneen lentomatkan Lontoosta Hollantiin.

Useita salaa lentokoneissa matkustaneita ihmisiä on löytynyt kuolleina koneiden laskeutumistelineistä viime vuosien aikana.

– Meidän kannaltamme tämä oli ihme. Tavallisesti tällaista yrittävät salamatkustajat menehtyvät kylmään tai hapen puutteeseen, kertoi poliisin tiedottaja Marvin Engh CNN:lle.

Pahoin kylmettynyt, hypotermiasta kärsinyt poika toimitettiin sairaalaan, mutta hän on nyt toipunut täysin, poliisi kertoo.

Poika löytyi Lontoon Stansteadin kentältä lähteneen, Turkish Airlinesin operoiman rahtilentokoneen laskutelinetilasta. Poliisin mukaan poika oli lentänyt Kenian Nairobista ensin Istanbuliin ja sieltä Lontooseen torstaina.

Stanstedin kentän tiedottajan mukaan kyseinen rahtikone oli alunperin lentänyt Nairobista Istanbuliin ja sieltä Lontooseen. Tiedottajan mukaan heillä ei ole mitään viitteitä siitä, että poika olisi tunkeutunut koneeseen Stanstedissa.

Hollantiin suunnannut Airbus 330-kone lensi korkeimmillaan 5 791 metrissä, ilmenee FlightAwaresta. Lämpötila laskutelinetilassa voi laskea jopa -30:een.

– Pojalla oli äärimmäisen hyvä tuuri, kun selvisi tästä, totesi Maastricht Aachenin lentokentän tiedottaja Independtille.

Sairaalaan toimitettu salamatkustaja on anonut Hollannista turvapaikkaa.

Vuonna 2015 eteläafrikkalainen mies selvisi hengissä 11 tunnin lentomatkan Johannesburgista Lontooseen jumbojetin laskutelinetilassa.

Selviytymistä äärimmäisen kylmässä ja vähähappisessa ilmassa pidetään ihmeenä. Mies olikin niin heikossa kunnossa kunnossa, että joutui viettämään kuusi kuukautta sairaalahoidossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?