Navalnyin Omskin-sairaalan varaylilääkäri kuoli yllättäen – syyksi kerrotaan sydänkohtaus - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Navalnyin Omskin-sairaalan varaylilääkäri kuoli yllättäen – syyksi kerrotaan sydänkohtaus

Aleksei Navalnyin hoitopaikkana tunnetuksi tulleen Omskin kaupunginsairaalan numero 1 varaylilääkäri Sergei Maksimishin on kuollut yllättäen 55-vuotiaana.

Omskin sairaalan numero 1 varaylilääkäri Sergei Maksimishin kuoli 55-vuotiaana. Hän vastasi sairaalan tehohoito-osastosta elokuussa, kun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi tuotiin suoraan lennolta sairaalaan.­

4.2. 19:58

Omskin alueen terveydenhoitoviranomaiset tiedottivat Sergei Maksimishinin kuolemasta torstaina. Tiedotteen mukaan kuoleman syynä ei ollut koronavirus.

Maksimishin vastasi sairaalan anestesiologian ja tehohoidon yksiköstä. Hän oli töissä myös silloin, kun sairaalaan tuotiin hoidettavaksi myrkytysoireista kärsinyt Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi viime elokuussa.

Navalnyin edustaja Leonid Volkov vahvistaa, että Maksimishin hoiti tätä ja tiesi tämän hoidosta eniten.

– Maksimishin tiesi enemmän kuin kukaan Aleksein tilasta, joten en voi sivuuttaa rikoksen mahdollisuutta, Volkov sanoo CNN:n mukaan.

CNN:llä ei ole todisteita mistään epänormaalista tähän kuolemaan liittyen.

Navalnyi on useita kertoja kiitellyt, että hän jäi henkiin nimenomaan ripeästi toimineiden venäläisten lentäjien ja hänelle ensihoitoa antaneiden omskilaisten lääkäreiden osaavien toimien ansiosta.

Maksimishinin kuolinsyyksi ilmoitettiin sittemmin sydänkohtaus. Asiasta kertoivat Openmedia -sivusto ja Kommersant-lehti.

Omskin terveydenhuoltoviranomaisten edustaja Galina Nazarova kertoi Openmedialle, että Maksimishinilla oli takanaan vaikea vuosi, sillä hänen molemmat vanhempansa olivat kuolleet. Arvioiden mukaan tästä johtunut stressi oli vaikuttanut osaltaan siihen, että Masimishin sai sydänkohtauksen.

– Hän kuoli työpaikallaan, omalla tehohoito-osastollaan, Nazarova kertoi.

Uutissivusto Newsru.comin mukaan Life Shot-kanava kertoi, että Maksimishin oli joutunut hoitoon korkean verenpaineen vuoksi. Tehohoidossa verenpaine oli saatu tasattua, mutta siitä huolimatta hänen sydämensä oli pettänyt.

Julia Navalnaja kuvattuna Omskin sairaalan edustalla elokuussa, kun Aleksei Navalnyi oli yhä sairaalassa hoidettavana.­

Omskin kaupunginsairaala numero yksi kertoi, että Maksimishin oli työskennellyt sairaalassa vuodesta 1992 alkaen. Hän oli kehitellyt muun muassa hoitomenetelmiä, joilla saatiin autettua ja pelastettua vakavasta aivotoiminnan häiriöstä kärsineitä ihmisiä.

Maksimishinia kiitteli myös sairaalan johtava lääkäri Jevgeni Osipov.

– Hän vaati aina paljon itseltään ja kollegoiltaan eikä laskenut ajankäyttöään, jos kyse oli potilaiden hengestä ja terveydestä, Osipov sanoi sairaalan tiedotteessa.

Sairaalan numero 1 johtavana lääkärinä toimi vielä elokuussa Aleksandr Murahovski. Hänet muistetaan muun muassa videolausunnostaan, jossa hän selitti Navalnyin kooman johtuvan aineenvaihduntahäiriöistä ja sokeritasapainon heittelehtimisestä.

Murahovski on sittemmin saanut ylennyksen Omskin hallintoalueen terveysministeriksi, kertoo Taiga-info.

Omskin sairaalan numero 1 varaylilääkäri Sergei Maksimishin kuoli 55-vuotiaana. Hän vastasi sairaalan tehohoito-osastosta elokuussa, kun oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi tuotiin suoraan lennolta sairaalaan.­

Kun Navalnyi oli Omskissa hoidettavana, julkisuuteen tuli valokuvia, joissa johtavan lääkärin kabinetissa oli useita siviilipukuisia henkilöitä. Murahovski ei suostunut tuolloin kertomaan, keitä miehet olivat. Yleisesti arveltiin, että he olivat Venäjän turvallisuusviranomaisten edustajia.

Aleksei Navalnyi palasi Berliinistä Moskovaan 17. tammikuuta Julia-vaimonsa kanssa. Hänet pidätettiin heti kentältä.­

Omskin sairaalan lääkärit eivät virallisen ilmoituksen mukaan havainneet Navalnyin kehossa mitään merkkejä myrkytyksestä.

Tästä huolimatta omskilaisten lääkäreiden Navalnyille antama ensihoito osoittautui kuitenkin oikeanlaiseksi, mitä on sittemmin kiitelty myös berliiniläisen sairaalan taholta. Berliinissä vahvistui, että Navalnyi oli yritetty surmata novitshok-ryhmään kuuluvalla hermomyrkyllä hänen ollessaan Tomskissa työmatkalla.

Venäjän viranomaiset ovat kiistäneet Navalnyin myrkytyksen eikä tapahtumista ole käynnistetty rikostutkintaa Venäjällä, koska virallisen version mukaan hänellä oli krooninen haimatulehdus.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?