Yhdysvaltain kongressin puheenjohtajan varastettu tietokone yhä kateissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yhdysvaltain kongressin puheenjohtajan varastettu tietokone yhä kateissa

Yhdysvaltain kongressin valtauksen yhteydessä varastettua edustajainhuoneen puheenjohtajan tietokonetta ei ole vieläkään löydetty.

Riley June Williams tunkeutui kongressirakennukseen.­

28.1. 0:03

Demokraattien Nancy Pelosin läppäri katosi 6. tammikuuta.

Varkaudesta epäillään 22-vuotiasta Riley June Williamsia. Pennsylvaniassa asuvan naisen auto ja asunto on tutkittu, mutta tietokonetta ei löydetty. Williams pidätettiin, mutta on nyt vapautettu ja poliisin valvonnassa, kertoo BBC.

Liittovaltion poliisi FBI tutkii saamaansa vihjettä, jonka mukaan Yhdysvaltain kongressiin loppiaisena tunkeutunut Williams olisi mahdollisesti varastanut kannettavan tietokoneen Pelosin toimistosta myydäkseen sen Venäjän turvallisuusviranomaisille, kertoi uutiskanava CNN.

Vihjeen poliisille antoi henkilö, jolla oli ollut suhde naiseen. Hän oli omien sanojensa mukaan nähnyt kongressissa kuvatun videon, jossa nainen varastaa tietokoneen.

Vinkin antajan mukaan naisen tarkoituksena oli lähettää kone ystävälleen Venäjälle, missä se olisi myyty Venäjän ulkomaantiedustelusta vastaavalle SVR:lle. Tämä ei kuitenkaan jostain syystä onnistunut, joten koneen arveltiin olevan naisen hallussa tai hänen hävittäneen sen.

Williamsia vastaan on nostettu useita syytteitä, mukaan lukien avunanto valtion omaisuuden varastamiseen.

Washingtonin syyttäjän mukaan toistaiseksi on tunnistettu 400 epäiltyä kongressiin tunkeutujaa, joista 135 on pidätetty.

Nancy Pelosin tietokone on kadonnut.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?