Kuvat: Yhdysvaltain ”ensimmäiset koirat” pääsivät viimein kirmaamaan Valkoisen talon pihanurmelle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuvat: Yhdysvaltain ”ensimmäiset koirat” pääsivät viimein kirmaamaan Valkoisen talon pihanurmelle

Yhdysvaltain presidenttiperheen koirat saattavat saada myöhemmin vielä seurakseen kissan.

26.1. 1:26

Yhdysvaltain ”ensimmäiset koirat” Champ ja Major pääsivät viimein sunnuntaina muuttamaan virallisesti Washingtoniin isäntäväkensä Bidenien perässä. Samalla sai jatkoa neljäksi edelliseksi vuodeksi katkennut perinne, jonka myötä Valkoisessa talossa on ollut ihmisten lisäksi myös eläinasukkaita.

– Ensimmäinen perhe halusi asettua aloilleen ennen koirien tuomista Washingtoniin Delawaresta. Champ nauttii uudesta pedistään takan äärellä ja Major rakasti juoksennella ympäri etelänurmea, presidentti Joe Bidenin puolison Jill Bidenin tiedottaja Michael LaRosa kertoi CNN:lle maanantaina.

Valkoinen talo julkaisi myös kuvia Champista ja Majorista käyskentelemässä pihanurmella.

Major-koira tutkiskeli Valkoisen talon etelänurmea päästyään sunnuntaina muuttamaan Valkoiseen taloon.­

Jill Biden kuljetti Champ-koiraa sunnuntaina tämän uuteen kotiin.­

Saksanpaimenkoira Champ liittyi Bidenien perheeseen loppuvuodesta 2008, jolloin Joe Biden oli nousemassa varapresidentiksi vaalit hieman aiemmin voittaneen Barack Obaman rinnalla.

Löytökoira Majorin Bidenit adoptoivat eläinsuojasta syksyllä 2018. Myös Majorin on kerrottu olevan rodultaan saksanpaimenkoira.

Major haettiin Bidenin perheeseen Delawaressa sijaitsevasta löytöeläinsuojasta syksyllä 2018.­

Champ nautti emännän silittelyistä uuden kotinsa pihanurmella.­

Major on Valkoisen talon ensimmäinen eläinsuojasta adoptoitu koira, mutta ei suinkaan ensimmäinen löytökoira. 1960-luvulla Valkoista taloa asutti silloisen presidentin Lyndon B. Johnsonin tyttären Lucin sekarotuinen koira Yuki, joka oli löydetty hylättynä texasilaiselta huoltoasemalta.

Löytöeläintausta oli myös Bill Clintonin Socks-kissalla. Myös Bidenien kerrotaan harkitsevan kissakaverin hankkimista Champin ja Majorin seuraksi.

– Rakastan sitä, että talossa on eläimiä, Jill Biden kertoi Fox 5 -kanavalle.

Champ ja Major tarttuivat myös AFP:n kuvaajan linssille uusiin kotikulmiinsa tutustuessaan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?