Kansalaiset kypsyivät korona­rajoituksiin Alankomaissa: Poliisi joutui taltuttamaan täyden rähinän vesitykeillä Amsterdamissa

Yli 100 ihmistä otettiin kiinni Amsterdamissa.

25.1.2021 10:35

Alankomaiden Amsterdamissa poliisi otti sunnuntain aikana yli sata ihmistä kiinni, kun koronarajoituksia vastustaneet mielenosoittajat rikkoivat kokoontumiskieltoa ja vastustivat mellakkapoliiseja, Reuters uutisoi. Yhteensä Alankomaissa poliisi otti kiinni yli 240 ihmistä mellakoiden takia.

Levottomuudet alkoivat päivä sen jälkeen, kun koronarajoituksia oli tiukennettu. Uusiin rajoituksiin kuuluu muun muassa öinen ulkonaliikkumiskielto.

Mielenosoittaja heitti katukyltin.

Koulut ja kaupat, aivan välttämättömiä liikkeitä kuten ruokakauppoja lukuun ottamatta, ovat olleet suljettuina joulukuun puolivälistä lähtien. Baarit ja ravintolat suljettiin kahta kuukautta aiemmin.

Mielenosoittajat sytyttivät myös tulipaloja Amsterdamissa.

Mielenosoitus pidettiin Museumpleinillä ja järjestäjien joukossa oli muun muassa ravintoloitsijoita, jotka olivat kyllästyneet rajoitustoimiin. Mielenosoittajilla oli mukanaan suuri juliste, jossa luki ”Lopettakaa lockdown”.

Poliisit hajottivat mielenosoituksen, joka rikkoi julkisten kokoontumisten kieltoa.

Poliisi käytti Amsterdamissa vesitykkejä, poliisikoiria ja mellakkapoliiseja mielenosoituksen hajottamiseksi, silminnäkijät kertoivat. Osa mielenosoittajista heitti kiviä ja ilotulitteita poliisia päin, poliisi on kertonut.

Poliisikoiria käytettiin mielenosoituksen hajottamisessa.

Ratsupoliiseja Amsterdamin keskustassa.

Alankomaiden yleisradio NOS kertoi, että mellakkapoliisit oli lähetetty kaduille ainakin kymmenessä kaupungissa sen jälkeen, kun ulkonaliikkumiskielto astui voimaan yhdeksältä illalla. NOS:n mukaan sen lisäksi, että poliiseja oli heitelty kivillä, myös ajoneuvoja sytytettiin tuleen ja julkista omaisuutta tuhottiin.

Mielenosoittajat vastustivat kovia koronarajoituksia.

Poliisi käytti myös vesitykkejä mielenosoituksen hajottamiseksi.

Amsterdamin lisäksi myös Eindhovenissa mielenosoitus kärjistyi mellakaksi. Eindhovenissa pidätettiin ainakin 55 ihmistä sen jälkeen, kun nuorisojoukot olivat ryöstelleet kauppoja ja sytyttäneet tulipaloja.

Mielenosoittajat ottivat vastaan vesisuihkun.

Lauantaina poliisi oli pidättänyt 25 ihmistä ympäri Alankomaita ja jakoi 3 600 sakkoa ulkonaliikkumiskiellon rikkomisesta. Poliisin mukaan kiinniotetut olivat kieltäytyneet menemästä kotiin tai olivat käyttäytyneet väkivaltaisesti.

Lauantaina myös sytytettiin tuleen koronatestauskeskus Urkin kylässä, BBC kertoo.

Mellakkapoliisi onnistui lopulta hajottamaan mielenosoituksen. Reilusti yli 100 ihmistä otettiin kiinni Amsterdamissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?